Leer Hakkûh voor we love the 90’s

0
870

Met nog een paar dagen te gaan lijkt ‘We Love the 90’s’ het grootste indoor-evenement te worden dat Winterswijk de laatste jaren heeft gekend. Bij tweeduizend Winterswijkers lijkt inmiddels de 90’s gekte te zijn toegeslagen. Nu vraagt de organisatie zich af: “Kan Winterswijk eigenlijk wel hakkûh?”.

welove90Hakken (ook wel Hakkûh of Hakkeeh) is een dansstijl uit de Nederlandse hardcore en gabber-scène. De term hakken is onlosmakelijk met de gabbercultuur verbonden en is oorspronkelijk afkomstig van de Haagse DJ Darkraver, die het uitspreekt als “hakkûh”. Bij hakken worden heel snel kleine pasjes genomen op het ritme van de bassdrum. Het onderlichaam staat hierbij centraal, hoewel het niet ongebruikelijk is om bij het hakken ook de armen te gebruiken. Martijn Koedam, een van de discjockeys op het evenement, vindt zichzelf overigens eerder een zwabber dan een gabber: “Volgens mij kunnen veel Winterswijkers -net als mij- wel een (opfris-) cursus gebruiken”.

Cursus ‘Hakkûh voor beginners’
Om bezoekers van het evenement goed voor te bereiden organiseert Koedam samen met Mirte Ros een cursus ‘Hakkûh voor beginners’. Mirte, personal trainer bij Sportcentrum de Tuunte en opgegroeid in de nineties: “Ik til graag de hakken-skills van Winterswijk naar een hoger level. Op vertoon van je ticket voor ‘We Love the 90’s’ heb je gratis toegang en als je in 90’s outfit komt, trakteer ik op een biertje”, aldus Ros. De groepsles begint aanstaande vrijdagavond om 20.30 uur.

Laatste tickets nu in de verkoop
Het evenement is nog niet uitverkocht, maar de organisatie raadt mensen die het evenement willen bezoeken aan om zo snel mogelijk tickets te kopen. “Het loopt storm! Het aantal beschikbare tickets is nog maar beperkt”, aldus Koedam. Tickets kosten €20,- en zijn verkrijgbaar via de website of bij Sportcentrum de Tuunte.

Naast Mental Theo (22:00 uur) zullen zaterdag ook Captain Jack (21:00 uur), Twenty 4 Seven (23:30 uur) en Martijn Koedam optreden. Bezoekers wordt aangeraden vroeg aanwezig te zijn om niets te hoeven missen.
Als je niet te lang in de rij wilt staan voor muntjes, kun je buiten aan de snel kassa contact munten kopen voor €50,-. Voor dit bedrag krijg je 22 munten die je kunt uitgeven bij de bars die o.a. worden bemand door vrijwilligers van FC Winterswijk.
We Love the 90’s vindt op 5 november plaats bij Sportcentrum de  Tuunte in Winterswijk. De zaal gaat open om 19.00 uur en de aanvang is om 19.30 uur. Voor meer informatie over het evenement en de kaartverkoop kijk je op www.welovethenineties.nl.

alle-artiesten-2016