Legitimatie SKB verandert

0
191

Naar het SKB? Neem uw legitimatiebewijs mee

Patiëntenpas Streekziekenhuis Koningin Beatrix is afgeschaft

Sinds 1 oktober is de SKB-patiëntenpas komen te vervallen. Bij een afspraak in het ziekenhuis hoeven patiënten niet langer hun SKB-patiëntenpas mee te nemen, maar alleen nog een geldig legitimatiebewijs. De legitimatieplicht geldt voor iedereen en voor elke leeftijd.

Mensen die medische zorg krijgen, moeten zich kunnen legitimeren. Dit is vastgesteld in de wet en geldt ook voor het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB). Daarom vragen medewerkers van het SKB sinds 1 oktober aan patiënten om bij elk bezoek een geldig legitimatiebewijs te laten zien. Dit geldt voor iedereen en voor elke leeftijd, dus vanaf de geboorte. Een geldig legitimatiebewijs is een paspoort, identiteitskaart, rijbewijs of vreemdelingendocument.

Waarom vervalt de SKB-patiëntenpas?
In het verleden werden patiënten bij het inschrijven al gevraagd naar een geldig legitimatiebewijs, voor het aanmaken van de SKB-patiëntenpas. De huidige SKB-patiëntenpas is als het ware een extra tussenstap, die niet langer nodig is. Daarom hoeven patiënten niet langer de SKB-patiëntenpas mee te nemen, maar slechts een geldig legitimatiebewijs.

Het belang van legitimeren
De belangrijkste reden voor legitimatie is de veiligheid van patiënten. Zo weten medewerkers van het SKB zeker dat ze de juiste patiënt en het juiste dossier voor zich hebben. Daarnaast is legitimeren belangrijk voor een eventuele vergoeding van een behandeling door zorgverzekeraars.