Lezing Ronald Giphart

0
308

Ronald Giphart te gast in Winterswijk.

Ambassadeur Nederland Leest geeft lezing in Gerrit Komrij College

Op woensdag 14 november komt schrijver Ronald Giphart voor een lezing naar Winterswijk. Het Gerrit Komrij College en de Bibliotheek Oost-Achterhoek organiseren samen deze avond in het kader van Nederland Leest. De lezing begint om 19.00 uur en kaarten zijn te koop via de website van de bibliotheek: www.oostachterhoek.nl. De toegangsprijs is € 7,50. Leden van de Bibliotheek Oost-Achterhoek krijgen € 2,50 korting.

Giphart
Ronald Giphart (1965) studeerde Nederlands en debuteerde in 1992 met zijn roman ‘Ik ook van jou’, waarvoor hij het Gouden Ezelsoor kreeg. Daarna volgden vele romans en novellen, waaronder ‘Phileine zegt sorry’ en ‘Ik omhels je met duizend armen’, die net als Ronalds debuutroman succesvol werden verfilmd. Giphart publiceerde echter ook enkele literaire non-fictiewerken, waaronder ‘Ten liefde!’ (2001), het fotoboek ‘Heldinnen’ (samen met fotograaf Eric van den Elsen) en het leeskookboek ‘Eten, drinken en slapen’ (samen met chefkok Jonnie Boer). Samen met Rob van Erkelens en Joris Moens richtte Giphart bovendien het literaire tijdschrift ‘Zoetermeer’ op. Voor zijn oeuvre ontving de schrijver in 2004 de C.C.S. Croneprijs.

Nederland Leest
De maand november staat in het teken van Nederland Leest. Al vele jaren willen de Nederlandse Bibliotheken met deze campagne het lezen bevorderen en het debat over een maatschappelijk thema stimuleren. Daarbij hoort het uitdelen van een gratis boekje. Dit jaar is het thema ‘voeding’. Sinds vorig jaar (toen hij samen met een robot een hoofdstuk schreef voor het geschenkboekje) is Giphart ambassadeur van Nederland Leest. Als een van de populairste schrijvers van Nederland weet hij ook heel veel over eten en drinken. Giphart schreef kookboeken met de grootste chefs en wijnkenners van Nederland en is een wandelende culinaire encyclopedie. Dit jaar schrijft hij het voorwoord in het geschenkboekje, dat gedurende de maand november in de Bibliotheek Oost-Achterhoek verkrijgbaar is (zolang de voorraad strekt).

De avond met Giphart in het Gerrit Komrij College (Parallelweg 7) begint om 19.00 uur (inloop met koffie/thee vanaf 18.30 uur). Na afloop van de lezing, rond 20.00 uur, is er gelegenheid voor het stellen van vragen en het laten signeren van boeken. Boekhandel Kramer is aanwezig met een boekenstand.