Meer muziek op basisscholen

0
726
De feestelijke muzikale aftrap op de Stegemanschool

Op 1 september vond bij de Stegemanschool in Winterswijk de feestelijke aftrap van het project Impuls Muziekonderwijs plaats. Dit landelijke project met Koningin Maxima als ambassadeur is bedoeld om muziek op basisscholen te stimuleren. De Stegemanschool werd één middag overgenomen door enthousiaste muzikanten die samen met de leerlingen het muziekonderwijs nieuw leven in hebben geblazen.
Landelijke impuls voor muziek
Minister Bussemaker stelt de komende jaren budget beschikbaar om het muziekonderwijs op basisscholen in Nederland te stimuleren. Door de regeling Impuls Muziekonderwijs kunnen scholen subsidie aanvragen om de deskundigheid van hun leerkrachten te vergroten. Met het extra geld kunnen leraren getraind worden in het geven van muziekonderwijs en samenwerken met partijen uit het muziekveld, zoals muziekscholen, harmonieën, brassbands, fanfares, orkesten en poppodia.
Boogie Woogie coacht leerkrachten
BoogieWoogie-kleinDe Stegemanschool is de eerste school in Winterswijk die met het project Impuls Muziekonderwijs start. Ook SBO De Korenburg en Basisschool St. Jozef in Winterswijk en andere scholen in de regio doen vanaf dit schooljaar mee. Het Instituut voor Kunst en Cultuur Boogie Woogie verzorgt drie jaar lang de deskundigheidsbevordering van de leerkrachten door middel van coaching en teamtraining.