Minder bezuinigen

0
125

CDA roept college op om bezuinigen terug te draaien

Het CDA stelt voor om de bezuinigingen die zijn opgenomen in de kadernota terug te draaien. Het gaat daarbij vooral om de bezuinigingen op Zwembad Jaspers, Boogie Woogie, onderhoud van de laanbomen en de bijdrage die van de sportverenigingen wordt gevraagd. Het CDA is zuinig op de voorzieningen die belangrijk zijn voor de Winterswijkers. Het CDA zal daarvoor met een voorstel komen.
Volgens fractievoorzitter Wim Wassink kunnen de middelen gevonden worden door de voorgestelde uitbreiding van het personeel fors te beperken. “ Het is absurd om zoveel nieuwe ambtenaren aan te stellen. Het college wil hiervoor een bedrag van ruim €1 miljoen per jaar uittrekken. Dat moet wat betreft het CDA ook met de helft minder kunnen, zodat de bezuinigingen kunnen worden geschrapt”.
De coalitie gaf eerder al aan dat ze bezuinigingen op de buurtbemiddeling en museum Wenters wilden terugdraaien. Het CDA steunt dit.
Daarnaast werd vandaag bekend dat de gemeente de komende jaren een hogere uitkering van het rijk ontvangt. Dit is een financiële meevaller van 8 ton tot 1 miljoen euro per jaar. Deze meevaller kan volgens het CDA goed worden gebruikt om in economisch goede tijden de schulden te verlagen en het huishoudboekje op orde te houden.