Mooi beker-affiche: FC Trias – FC Winterswijk

0
710

Het lot heeft er voor gezorgd voor het eerst in de historie dat FC Trias en FC Winterswijk elkaar treffen bij een officiële wedstrijd. Op dinsdag 18 augustus spelen zij, voor de KNVB-beker, op ’t Huitinkveld van FC Trias.
In het voetbalseizoen 2011/2012 zaten FC Trias en het toenmalige WVC bij elkaar in de competitie maar na de het ontstaan van de tweede fusieclub in Winterswijk is het nog nooit tot een formele ontmoeting gekomen.
Op dinsdag 18 augustus is het dan zover want op de thuisbasis van FC Trias aan de Bataafseweg in Winterswijk zal er om 19 uur worden afgetrapt voor de eerste wedstrijd in het KNVB-beker toernooi. De bekerdeelname is voor veel amateursclubs een mooie voorbereiding voor het nieuwe voetbalseizoen dat in het weekend van 5/6 september begint.
De wedstrijd FC Trias – FC Winterswijk is niet de enigste Winterswijkse derby in poule 21. Want naast Grolse Boys zit ook Vosseveld in dezelfde poule. Kortom nog een tweetal derby’s zo rond het Winterswijkse volksfeest: Vosseveld – FC Trias (25/8 aftrap 18:45) en in de laatste ronde Vosseveld – FC Winterswijk (30/8)
En daar blijft het niet bij dit voetbalseizoen want in het najaar ( 24 of 26 november) komen FC Trias en FC Winterswijk elkaar weer tegen maar dan voor de Achterhoek Cup.