Museum BSO ENZOO

0
842

swwKunstenaren en conservatoren in de dop! Villa Mondriaan en Cultuur BSO & ZO presenteren.. Museum BSO ENZOO
Vanaf eind oktober hebben de kinderen van Cultuur BSO & ZO, onderdeel van SWW Kinderopvang, wekelijks een bezoek gebracht aan museum Villa Mondriaan in Winterswijk. Tijdens deze bijeenkomsten werden deze kinderen tussen de 4 en 13 jaar opgeleid tot ware kunstenaars en conservatoren. Weet u bijvoorbeeld hoe Mondriaans schilderij ‘Klein Jantje’ is gerestaureerd? En hoe de temperatuur en het licht in een museum wordt geregeld? Dat is inmiddels allemaal al bekend terrein voor de kinderen van Cultuur BSO & ZO.

Al deze kennis en creativiteit hebben de kinderen vervolgens ingezet om een prachtig eindresultaat neer te zetten: Museum BSO ENZOO op MFA Pelkpark in Winterswijk. Dit museum over dieren is ingericht met beeldjes, schilderijen, tekeningen en enkele knutselwerkjes, die uiteraard allemaal door de kinderen zijn gemaakt. Ook het opbouwen van Museum BSO ENZOO is gerealiseerd door deze conservatoren in de dop.
Dinsdag 1 december zal Museum BSO ENZOO om 17.00 u feestelijk geopend worden op MFA Pelkpark in Winterswijk! Enkele junior-conservatoren zullen een korte openingsspeech houden, waarna de kunstenaars en junior-conservatoren de bezoekers kunnen rondleiden door hun eigen museum.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA