Muziek verbindt

0
370

Eendracht stelt filmopname the Passion aan Winterswijkers beschikbaar

Vorig jaar, op donderdag 18 april, voerde muziekverening Eendracht samen met bekende winterswijkers een unieke versie van the Passion uit in de Jacobuskerk in Winterswijk. De kerk was beide voorstellingen uitverkocht en de uitvoering bleek een groot succes.

Eendracht wil graag iedereen de gelegenheid geven de voorstelling te bekijken en zet daarom de professionele filmopname van the Passion online. Vanaf woensdag 8 april 20.00 uur kan iedereen de opname via een link op YouTube bekijken. Eendracht stuurt de filmopname naar het ziekenhuis en de verschillende zorginstellingen.

Hans Roerdinkholder als Jezus tijdens the Passion. Foto: Geert Leemkuil

Eendracht riep met the Passion op om op zoek te gaan naar verbinding, verbroedering en eenheid. Het enige dat telt is hoe iedereen daar zelf invulling aan geeft. Christine Sloetjes, voorzitter van Eendracht: “De ondertitel van the Passion was “niet zoeken naar een breder ik, maar naar een groter wij”. Een actueel thema in deze coronatijd. Wij delen onze opname dan ook graag en hopen dat dit een lichtpuntje is in deze bijzondere en ook moeilijke tijd”.

Eendracht haar Passion is een afwisselend programma over verraad, vergeving en hoop. Er worden filmbeelden getoond die in de weken voorafgaand aan the Passion op diverse locaties in Winterswijk opgenomen zijn. Onder andere op de oude vuilnisbelt, een verlaten parkeerterrein, bij Huiskamp carrosserie, in restaurant de Zwaan en de winkelstraten. De beelden worden afgewisseld met muziek door het fanfare orkest van Eendracht, solo zang, begeleiding door een combo en Ilse Saris als vertelster.

Rutger de Vries

Een van de hoofdrollen was voor Rutger de Vries. Hij speelde een zwerver die ondanks zijn eigen moeilijkheden toch graag anderen wil helpen. Rapper Svenja Agelink verraste het publiek met goede zang en vette rap. Hans Roerdinkholder vertolkte de rol van Jezus en maakte indruk met zijn zang en acteerspel. Marjo Harmsen kroop in de huid van Maria, en zong de sterren van de hemel. Diverse hogepriesters waren strak in het pak aanwezig om de kruisiging in goede banen te leiden. Dit alles is te zien op de filmopname gemaakt door Jelmer Bazuin van VisualLine.

De link naar de filmopname op YouTube staat op de website www.eendracht-winterswijk.nl en facebookpagina van Eendracht. De opname kan bekeken worden vanaf woensdag 8 april 20.00 uur. Door allemaal op dezelfde tijd naar the Passion te kijken en luisteren hoopt Eendracht dat de winterswijkers zich met elkaar verbonden voelen door de muziek.

De voorstelling en filmopname is mede mogelijk gemaakt door het VSB fonds, diverse winterswijkse bedrijven, Pak An en de gemeente Winterswijk.