Een ‘Muzikale Reis’

0
69

Excelsior neemt publiek mee terug in de tijd met Oud Winterswijk II

Nog slechts enkele kaarten beschikbaar!

Op zaterdagavond 8 december en zondagmiddag 9 december neemt Muziekvereniging Excelsior het publiek opnieuw mee op een muzikale reis door de rijke historie van Winterswijk. Na twee zeer succesvolle en uitverkochte voorstellingen in 2015, kon een vervolg niet uitblijven. De getoonde beelden komen uit de rijke archieven van Hans Tenbergen, drijvende kracht achter de website Oud Winterswijk, en worden omlijst met bijpassende muziek gespeeld door het ruim 80-koppige harmonieorkest van Excelsior onder leiding van Henk Jan Heijnen. Om de verhalen nog beter tot hun recht te laten komen, wordt er deze editie naast beeld en muziek ook gewerkt met acteurs. De regie is in handen van Peter Schot, o.a. bekend als regisseur van toneelvereniging TOEP.

130 jaar Vereeniging Volksfeest Winterswijk
Excelsior neemt u mee naar de bodem van de steengroeve en laat u kennis maken met het Winterswijkse verzet tijdens de 2e wereldoorlog. Vereeniging Volksfeest viert haar 130-jarig jubileum en zal dan ook zeker de revue passeren. Van het bloemencorso, naar het kinderbal en van vogelschieten naar het afmelden van de muziekkorpsen, Volksfeest mag in een voorstelling over het verleden van Winterswijk niet ontbreken.

Samenwerking met regisseur en acteurs
Om de historie nog meer tot leven te laten komen, heeft Excelsior voor deze Oud Winterswijk voorstelling de samenwerking gezocht met de Winterswijkse regisseur Peter Schot. Gedurende de voorstelling zullen er verschillende bijzondere verhalen ten tonele worden gebracht. Bijvoorbeeld de grootse plannen van Jan en Gerrit Willink om van Winterswijk een wereldstad te maken. Plannen voor de aanleg van een kanaal, haven en een trambaan. Daarnaast mag natuurlijk het legendarische optreden van ‘The Kinks’ in het Feestgebouw (nu Theater de Storm) niet ontbreken. Door de medewerking van enkele Winterswijkse acteurs kunnen deze bijzondere verhalen nog beter voor het voetlicht worden gebracht.

The Kinks in 1968 © getty

Klein Poelhuis trotse sponsor Oud Winterswijk II
Klein Poelhuis Installatietechniek is opgericht in 1905 in Winterswijk en speelt daarmee een belangrijke rol in de lokale geschiedenis. Het bedrijf begon met een eenmans-smederij aan de Wilhelminastraat. Door de jaren heen is de organisatie snel gegroeid en zijn meer activiteiten toegevoegd aan de bedrijfsvoering. Van kachels, naar verwarming en later ook loodgieters- en elektrawerkzaamheden. Inmiddels biedt Klein Poelhuis totaaloplossingen in de installatietechniek en opereert ook ver buiten Winterswijk, maar een concert over de historie van Winterswijk, waar het ooit allemaal begon, ondersteunen ze graag.

Nog slechts enkele kaarten beschikbaar
Het concert wordt tweemaal uitgevoerd, op zaterdagavond 8 december om 20.15 uur en zondagmiddag 9 december om 14.30 uur in Theater de Storm. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van het theater, www.theaterdestorm.nl en bij Oonk Rijwiel- en Babyspeciaalzaak (Misterstraat 47) en kosten €15,- .

Let op: voor beide voorstellingen zijn er nog slechts enkele kaarten verkrijgbaar.