Week 3-4 & Nationaal Theaterweekend

0
121

Theater De Storm week 3 en 4  – Nationaal Theaterweekend

Reserveren via telefoonnummer (0543) 519285 óf 24 uur per dag via www.theaterdestorm.nl Theaterkassa is open van di. t/m vr. tussen 10u en 13u en een uur voor aanvang van een voorstelling.

Cabaret
Donderdag 17 januari
RabobankZaal
20.15 uur
Entree € 21,50
Peter Heerschop – De Minister van Enthousiasme
Lol is een serieuze zaak
In zijn functie als Minister van Enthousiasme reist Peter Heerschop een jaar door het land om mensen uit te leggen waarom ze toch echt vrolijker worden als ze gaan twijfelen aan alles wat ze zeker weten. Want dat weet hij zelf vrij zeker. Ze moeten leren hard te lachen om alle domme dingen waarvan ze dachten dat ze logisch waren. Daar leer je het meeste van. Want lol is een serieuze zaak… Theaterdestorm.nl/peterheerschop

Muziek
Vrijdag 18 januari
RabobankZaal
20.15 uur
Entree € 22,50
The 70’s Unplugged
The best of The 70’s Unplugged

Deze band stond vorig jaar in ons theater met de prachtige voorstelling ‘Rumours’!

Tijdens dit concert komen de mooiste akoestische popklassiekers uit de 70’s voorbij. Denk aan artiesten als: The Eagles, The Beatles, Rolling Stones, Bob Dylan, Simon & Garfunkel, Carole King, Van Morisson en Rod Stewart. Met een oprechte liefde voor de 70’s en een spontane presentatie brengen zangeres Vannessa Thuyns, zanger Joost Dobbe en hun topmuzikanten een prachtige unplugged sound.
Met: Vannessa Thuyns (leadvocal), Joost Dobbe (leadvocal, guitar), René Veerhuis (drums & vocals), Leo Mongula (bass, vocals) en Jan Willem Verbeek (guitars). Theaterdestorm.nl/70sunplugged

Cabaret
Vrijdag 18 januari
MondriaanZaal
20.30 uur
Entree € 18,50
Emilio Guzman
Kom dan!
Emilio Guzman is vrolijk. Het einde van de wereld nadert. Als het niet Trump is die opschept over de grootte van zijn nucleaire knop, dan zijn het wel de gevolgen van het broeikaseffect. We gaan er aan, dus het maakt toch niet meer uit. Dat is misschien wel de reden waarom Emilio zo vrolijk is. Voorheen werd Emilio nog weleens boos. Op politici. Op zichzelf. Hij heeft zelfs drie voorstellingen tegen populisme gemaakt en dat heeft… niks geholpen. De wereld is alleen maar populistischer geworden. Ook al is het voor Emilio misschien even slikken dat zijn voorstellingen helemaal niks hebben veranderd, het geeft hem ook vrijheid. Als het toch niet uitmaakt, kun je net zo goed doen waar je zin in hebt. En misschien maakt dat nou juist wel uit! Ben je benieuwd? Kom dan! Theaterdestorm.nl/emilioguzman

Allerlaatste kaarten
Muziek
Zondag 20 januari
Doopsgezind Kerkje
16.30 uur
Entree € 13,50 | t/m 17 jr. € 7,50
Duo Maartje en Dennis
De Lichtenvoordse Maartje Waanders kwam al vroeg in aanraking met een mix van muzikale invloeden. Zij studeerde aan verschillende conservatoria en haalde haar Master aan ArtEZ, met als specialisatie het Franse chanson. Plaatsgenoot en veelzijdig toetsenist, arrangeur en componist Dennis Weelink, zorgt samen met haar voor een afwisselend programma van popmuziek met folk- en countryinvloeden. Theaterdestorm.nl/maartjeendennis

Let’s Meet!

Het laatste weekend van januari is het Nationaal Theaterweekend! Hiermee willen we iedereen laten zien hoe leuk theater is. En de prijs? Die is nóg leuker… alle voorstellingen kosten tijdens het Nationaal Theaterweekend namelijk € 10,- of minder. Bekijk hieronder ons aanbod.

JORDAN ROY & BAND
FREEDOM – EERBETOON AAN GEORGE MICHAEL
“Een man met een prachtige stem en een podiumpresentatie waar menigeen jaloers op is”. Een uitspraak die zowel op George Michael als op Jordan Roy van toepassing is. Jordan Roy geeft met de theatershow ‘Freedom’ een muzikaal eerbetoon aan George Michael.
Vrijdag 25 januari | Entreeprijs: €10,- | Aanvang voorstelling: 20:15 uur.

Info en bestellen

ARNO VAN DER HEYDEN | HEKSENJACHT
Arno van der Heyden komt met zijn filmcrew naar Winterswijk om een heuse Musical Movie te draaien. Lokale helden spelen de hoofdrol in de reconstructie van de waargebeurde en mysterieuze geschiedenis van ‘De Heks van Winterswijk’ op de mooiste locaties van deze prachtige plaats en haar omgeving. Dit vurige verhaal wordt met hart en ziel verteld en omlijst met passievolle liedjes. U bent getuige én onderdeel van de productie van de trailer van ‘Heksenjacht – The Musical’.
Vrijdag 25 januari | Entreeprijs: €10,- | Aanvang voorstelling: 20:30 uur.

Info en bestellen

PETER EN DE WOLF (4+)
KENNISMAKING MET DE ‘MAGIE’ VAN EEN ECHT ORKEST
Een muzikaal sprookje van Sergej Prokofjev voor kinderen en volwassenen, door het Euregio Symphonieorchester Ahaus o.l.v. Michael Rein, met Mieke Slaats in de rol van sprookjesverteller. Jonge studenten van de Vooropleiding Theaterdans van het Stedelijk Lyceum Kottenpark te Enschede o.l.v. Cathy van Seventer, ondersteunen met dans en pantomime de muziek en het verhaal.
Zaterdagmiddag 26 januari | Entree: €6,50 | Aanvang: 14:30 uur.

Info en bestellen

KIKI SCHIPPERS | WAAR
Eigenwijs, ontwapenend, kwetsbaar en fel: met haar liedjes verovert Kiki Schippers ieder publiek. Ze kreeg in ‘De Slimste Mens’ zelfs Maarten van Rossem aan het lachen! Met de Publieks- en de Persoonlijkheidsprijs van Cameretten, de Annie M.G. Schmidtprijs en lovende recensies voor haar debuut op zak waagt ze zich nu aan haar 2e voorstelling: ‘WAAR’. Maar waar is ze naar op zoek? Naar het allermooiste lied, de treffendste metafoor, het grappigste verhaal, of gewoon de keiharde waarheid?
Zaterdag 26 januari | Entree: €10,- | Aanvang voorstelling: 20:30 uur.

Info en bestellen

Zaterdag 26 januari
RabobankZaal
19.00 uur
Gratis Entree
Maak een spetterende TikTok-video op het toneel!
Onder de jeugd is TikTok helemaal hót. Voor alle TikTok-liefhebbers die de leukste video van het jaar willen maken stelt Theater De Storm tijdens het Nationaal Theaterweekend haar podium beschikbaar.

Ben jij een echte TikTok-liefhebber en wil jij de leukste video van het jaar maken? Op de zaterdag tijdens het Nationaal Theaterweekend zijn The Spotlights voor jou! En hoewel je normaal je mobieltje uitzet in het theater, zet je deze vanavond juist aan… Er is op deze avond geen voorstelling in onze grote zaal (RabobankZaal) en jij bent van harte welkom om in de zaal, op het balkon, op het podium of in de artiestenfoyer de allerleukste TikTok-post ever te maken. Je krijgt bijvoorbeeld de mogelijkheid een microfoon te gebruiken om je filmpje nog gaver te maken! Verder is het aan jou al je creativiteit uit de kast te halen.
Deel je je video daarna met ons? Dan maak je kans op 2 tickets voor een voorstelling naar keuze!Uiteraard mag je je ouders en vrienden meenemen. Je kunt je op de volgende manieren aanmelden: via een privé bericht op Facebook – via een privé bericht op Instagram
door een mailtje te sturen naar marketing@theaterdestorm.nl

TIKTOK EROP LOS
Kies je juiste spotlight, pak de microfoon en TikTok er op los! Of waan je als artiest en pak je kleedkamersessie backstage… Laat je creativiteit spreken! Wil jij ook kans maken op een theatervoorstelling naar keuze? Deel dan na deze avond je video met ons!

Voor meer info klik hieronder.
Zaterdag 26 januari | Gratis | Vanaf 19:00 uur.

Info en bestellen

EXCELSIOR I.S.M. INTERDRUM
Iedere laatste zondag in januari staat ons gebouw in het teken van drums. Winterdrums welteverstaan. In 2019 presenteren Muziekvereniging Excelsior en Slagwerkspeciaalzaak Interdrum alweer de negende editie van hun spetterende slagwerkfestival. Een non-stop programma waarin diverse slagwerkensembles laten zien hoe spectaculair en veelzijdig slagwerk kan zijn, zo ook in dit nationaal theaterweekend!
Zondag 27 januari | Entreeprijs: €5,- | Vanaf 12:00 uur.

Info en bestellen