Navarone hoofdact

0
145

Navarone hoofdact Bevrijdingspop Achterhoek

Met ook Lou Patty en Nieuwe Grond is het programma nu compleet

Vrijheid is niet vanzelfsprekend. Voor de vrijheid in Nederland hebben velen gevochten, zelfs met de dood tot gevolg. Bevrijdingsdag is een dag om ons te bezinnen op het belang van vrijheid, maar ook om te genieten van onze vrijheid. Zutphen doet dit op 5 mei met voornamelijk Achterhoekse popmuziek en betuigt hiermee steun aan iedereen die niet vrij is. Eerder werd al bekend gemaakt dat Valice, Smoking Alaska, CYNBEL en de Joe Cocker tribute Cry Me A River het affiche van Bevrijdingspop Achterhoek 2018 sieren. Met Navarone, Lou Patty en Nieuwegrond is het programma nu compleet.

Hoofdact Nijmeegse rockband Navarone
Navarone combineert soulvolle seventiesrock met invloeden uit de grunge en alternatieve rock. Dankzij hun albums ‘Darker Shade Of White’ (2012) en opvolger ‘Vim and Vigor’ (2014) was de Nijmeegse/ Amsterdamse formatie de laatste jaren een graag geziene gast op de festivals. Vorig jaar kwam er een nieuwe muzikale kanonskogel in de vorm van het album ‘Oscillation’. Wederom een ijzersterk album van eigen bodem. Verwacht een spannende show van een geoliede rockmachine!

De veelzijdige rockband heeft namelijk een enorm energieke en sterke live-reputatie opgebouwd en is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van Europa’s beste, breedste en meest gewaardeerde rock bands. Het quintet speelde verschillende eigen Nederlandse headliner clubtours en op festivals als Sziget (HUN), Reeperbahn (DE), Colors of Ostrava (CZ), Eurosonic Noorderslag, Zwarte Cross, Concert At Sea, Paaspop, Appelpop, Huntenpop en verzorgde supports voor o.a. Extreme, Golden Earring, Uriah Heep en Rich Robinson. Ook trad de band bij de Sena European Guitar Awards op voor winnaars Steve Vai en Joe Bonamassa, namen de heren deel aan de Classic Rock Roadshow in Duitsland (georganiseerd door Classic Rock Magazine) met shows in Hamburg, Koln, Frankfurt, Munchen, Berlijn en deden ze een tour van 10 shows in Spanje.

Lou Patty en Nieuwegrond
Nieuwegrond is verkoelende, eigenzinnige Nederpop met een elektronisch jaren 80-randje. De catchy sound neemt je mee naar witte stranden en je waant je in een wereld van cabrio’s, cocktails en coupe soleil. Pakkende teksten doen denken aan Doe Maar en de muziek klinkt als de soundtrack van Miami Vice, kortom een perfecte mix die we in Nederland nog maar weinig hebben gehoord.

Nieuwe Grond

Lou Patty combineert rap en synths met melodische rock. De band speelde door het hele land al bij diverse festivals en poppodia en won in 2016 de Achterhoekse Band Competitie in de DRU Cultuurfabriek in Ulft, Rockslag in Gorinchem en ze waren finalist van Altersonic tijdens Noorderslag in Groningen. Zowel Hostile als de gehele EP uit 2017 kreeg in het buitenland goede reviews uit oa. USA, DL & UK. Begin 2018 is Lou Patty drie keer genomineerd voor de 3voor12 Gelderland Awards: Beste EP, Beste Nieuwkomer & Beste Artwork.

LouPatty foto van Lembofoto

Bevrijdingsvuur
Om 12.45 komen de hardlopers uit de Wageningen aan met de bevrijdingsvuurfakkel en arriveren de Canadezen met Jeeps bij het podium op de Groenmarkt. Daar zal de burgemeester van Zutphen iedereen welkom heten en het nationaal bevrijdingsvuur 2018 worden ontstoken onder begeleiding van het Canadese volkslied. Meer info en muziek op www.bevrijdingspopachterhoek.nl