Nieuwe kunst in SKB

0
205
SKB - Hal

Nieuwe kunst in de gangen van het SKB

Iedere twee maanden wisselen de exposities in het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk. Tot zaterdag 4 januari exposeren onderstaande regionale kunstenaars hun werk in de centrale gang, poligangen en vitrines.

Centrale gang
Al voor de vierde keer exposeren Ulrich Huckschlag, vakfotograaf, en zijn partner Herman Siemen Gerritsen, artfotograaf, hun architectuurfoto’s en fractalkunstwerken in de centrale gang. Fractalkunstwerken bestaan uit een complexe meetkundige figuur of vorm, waarin eenzelfde motief zich op steeds kleinere schaal herhaalt. Op een bijzondere manier gebruiken zij lijnen, vormen en kleuren waardoor de foto’s een eigen karakter krijgen. Moderne architectuur inspireert hen in het bijzonder. 

Poligangen
In poligang 4.1 (Cardiologie en Longgeneeskunde) toont Marjolein Bartels haar project Grondstof. Als tegenwicht tegen de massaconsumptie en de weggooicultuur, begon zij met het upcyclen van producten  van de kringloopwinkel. De producten worden geschuurd, gelakt of geverfd en opnieuw bekleed. Deze expositie laat geen ge-upcyclede producten zien, maar diverse patronen die ze tot nu toe ontworpen heeft voor haar project Grondstof en die gebruikt worden voor het upcyclen van de producten”.

Marlon Groot Zevert

In de poligangen 6.3 (KNO) en 1.1 (Geriatrie en Interne Geneeskunde) exposeert Marlon Groot Zevert. Haar werk is herkenbaar aan het gebruik van aardetinten en bestaat uit een abstracte mixed media, verwerkt op katoen of houten paneel. Schilderen brengt haar in balans. Pakkende woorden roepen soms direct een beeld op, net zoals een mooie zin, een voorwerp of een affirmatie.

In de wachtkamer van poli 4.2 (MDL) hangt het kleurrijke werk van René Lensink. In zijn werken, zijn de verre reizen die hij gemaakt heeft, terug te zien.

Vitrines
In de drie vitrines in de centrale gang is het werk te zien van beeldend vormgever Johan Antvelink. Vanaf 2000 heeft hij verschillende cursussen gevolgd in keramiek, glasfusing, schilderen en bronsgieten. Keramiek en glasfusing boeit hem het meest en daar legt hij hobbymatig zijn ziel in. Zijn voorkeur gaat uit naar gladde en strakke objecten.