Nieuwe vacatures

0
115

Ook deze week weer een selectie van de nog openstaande vacatures.

Vereniging het Museum.
Houdt zich bezig met het in stand houden, beheren en exploiteren van de museumcollectie en het inrichten van exposities met veelal historische onderwerpen. De vereniging heeft 1000 leden, 125 mensen zetten zich één of meerdere dagdelen in om de vereniging en de drie musea draaiende te houden. Daarnaast organiseert men excursies en fietstochten. Gedurende het winterseizoen is er een aanbod aan lezingen. Ook het uitgeven van boeken rekent Vereniging Het Museum als haar taak. Verder zijn er o.a. activiteiten op het gebied van archeologisch onderzoek en maakt de transcriptiewerkgroep van Vereniging Het Museum historisch bronnenmateriaal toegankelijk voor een breed publiek. Voor de diverse locaties heeft men veel mensen nodig. Voor de weverij zoekt men wevers. Voor de bouwploeg zoekt men handige handjes denk hierbij aan loodgieters, timmerlieden enz. enz.

VIT hulpbijmantelzorg.
Zoekt iemand die een mevrouw in een rolstoel kan begeleiden naar een kaartavond. Voorwaarde is wel dat men de mevrouw even buiten het dorp met een auto op moet kunnen halen.

FC Winterswijk .
Voor de jaarlijks terugkerende rommelmarkt zoekt FC Winterswijk mensen die willen helpen bij de opbouw van de markt en mensen voor de markt zelf. Maandag 25 juni wordt er begonnen met de opbouw van de marktkramen, dinsdag worden de goederen uitgepakt en de kramen ingericht. Zaterdag 30 juni de markt.

Sportkaart Aktief Winterswijk.
Andere mensen in beweging krijgen zowel letterlijk als figuurlijk. Is dat wat voor jou? Dan is men op zoek naar jou! Binnen de gemeente Winterswijk wil men nog meer mensen in beweging krijgen. Daarvoor is de sportkaart “Actief Winterswijk” ontwikkelt. Als je mee wilt helpen mensen enthousiast hiervoor te krijgen kan je je aanmelden bij het Vrijwilligerspunt.

De Wereldwinkel.
Al enige tientallen jaren werkt de verenigingen met ca. 25 vrijwilligers. Frans Derksen van deze vereniging zoekt naar een bestuurslid. Het leiden van de vereniging, coördinatie van de werkzaamheden in de winkel (inkoop, etaleren, verkoop), het leiden van vergaderingen, het onderhouden van contacten met derden, zijn de taken van de persoon die men zoekt.

Graafschap College / Taalschool
Als je belangstelling en respect hebt voor andere culturen, zelf de Nederlandse taal goed beheerst, zelfstandig en geduldig bent dan ben je wellicht de vrijwilliger die het Graafschapcollege als ondersteuning in de klas zoekt.

Heb je belangstelling voor één van de bovenstaande vacatures of wil je je zelf aanmelden als vrijwilliger dan kun je contact opnemen met het vrijwilligerspunt. Daarnaast heeft het WUh, de werkplek van het Vrijwilligerspunt vergaderruimtes te huur. Deze ruimtes kunnen, tegen een geringe vergoeding, door maatschappelijke organisaties, voor één of meerdere dagdelen gehuurd worden.
Het WUh, De Winterswijkse Uitdaging en Het Vrijwilligerspunt zijn gevestigd aan de Torenstraat nr 9, telefoonnummer 0543 200026. E-mail info@vpwinterswijk.nl Inloopspreekuur maandag t/m donderdag van 09.00 tot 12.00 uur.