Nieuwjaarsconcert KWOV

0
383
Harmonieorkest KWOV

KWOV luidt het nieuwe jaar ‘hemels’ in

Nieuwjaarsconcert met zangeres Do zorgt voor een swingende start van het nieuwe jaar.

Op zondag 5 januari 2020 geeft de KWOV haar jaarlijkse Nieuwjaarsconcert. Net als vorig jaar nodigt zij hierbij een artiest uit. Dit jaar is gekozen voor zangeres Do. Zij is vooral bekend van haar hit ‘Heaven’ en het duet ‘Voorbij’ samen met Marco Borsato. Het concert begint om 14.00 uur in Theater de Storm.

Nieuwe dirigent Christian Ansink
Voor de pauze treedt de slagwerkgroep op. Naast dat zij via een opzwepend Zuid-Amerikaans muziekstuk nog weer even teruggaan naar de Top2000 met ‘Bohemian Rapsody’, wordt met een onderlinge battle uitgemaakt wie de slagwerkkoning van het jaar is. En uiteraard kan een verrassende toegift, zoals van de slagwerkgroep mag worden verwacht, niet ontbreken.

Slagwerkgroep KWOV

Daarna verschijnt de harmonie voor het eerst op het podium met hun nieuwe dirigent Christian Ansink. Sinds 18 november staat het orkest onder zijn leiding. Met onder andere de herkenbare melodieën uit de opera Carmen, het lentegevoel uit The Hounds of Spring van Alfred Reed en de Florentiner Marsch van Fučik wordt het jaar muzikaal goed ingeluid.

Christian Ansink

Heaven
Na de pauze is het de beurt aan zangeres Do. Onder begeleiding van het orkest en een combo, laat zij haar stem horen. Het gevoelige ‘Heaven’, het ritmische en herkenbare ‘Fly me to the Moon’ en het swingende ‘Let’s get loud’ laten haar veelzijdigheid goed horen. Met haar versie van ‘Hij gelooft in mij’ liet ze bij het tv-programma ‘De beste zangers van Nederland’ een onuitwisbare indruk achter. Uiteraard ontbreekt ook dat nummer niet op de setlijst. Kaarten zijn nog te koop bij Theater de Storm en kosten €24,50, inclusief garderobe en een drankje in de pauze.