Nipt verlies Kabelrups.com- Kronenhuis

0
614

5-3 verlies in Lichtenvoorde
De kadristen van BV Kronenhuis kregen met de 5-3 nederlaag eigenlijk iets te weinig, want de 1-3 tussenstand had al 0-4 moeten zijn. Jan Tijdink liet zijn tegenstander nog ontsnappen in de laatste beurt, en moest via de nabeurt zelfs nog de remise bewerkstelligen. De partij tegen Frank Ubbbink ging voor beide spelers over 120 caramboles 38/2 en de score ging ook gelijk op. Tijdink leek uit te gaan in de 9e beurt maar strandde op 3 caramboles van de meet. Ubbink greep zijn kans en wist de laatste 24 punten bij elkaar te spelen. In de nabeurt maakte Tijdink gelijk. Henk Leussink (150 car 38/2) had weinig tegenstand te duchten van William Willemsen (160 car 57/2). Willemsen, normaal gesproken een sterke balvaste speler, kreeg het deze avond niet voor elkaar en miste telkens eenvoudig. Leussink had net als iedereen moeite met de snelle lakens, maar wist toch regelmatig het spel compact te krijgen en via een tussenserie van 48 besliste hij na 13 beurten de wedstrijd. Willemsen maakte 121 caramboles.

Een 1-3 tussenstand was de score met nog 2 partijen te gaan.

Emil Massen (130 car 38/2) kreeg weing beurten tegen een sterk optredende Timo Peters (210 car 382).
Peters verzamelde gemakkelijk en in zijn bekende snelle tempo scoorde hij de ene na de andere serie. In de 9e beurt al kon hij de keu opbergen, Massen achterlatend op 67 caramboles. De laatste partij van de  avond ging tussen Gerrit Woordes en Sjaak Sessink, in een partij over 110 caramboles 38/2. Al vroeg in de partij had Sessink een ruime voorsprong opgebouwd die hij tot aan het eind vol wist te houden. In 11 beurten maakte hij zijn 110 punten. Ook Woordes liet zich enkele keren verrassen door het snelle laken en kon de controle niet vinden. Met 65 caramboles moest hij uiteindelijk genoegen nemen.

Een kleine nederlaag, daar is mee te leven, sprak de teamleider naderhand. Toch zijn er lichtpuntjes, want er zit progressie in door toch af en toe iets meer training tussendoor. De volgende wedstrijd is op vrijdag 7 oktober, uit naar Denekamp tegen ‘Centrum ’47. Voor Kabelrups.com spelen dan Van Alst, Massen , Tijdink en Te Molder. Op 13 oktober speelt het kaderteam een bekerwedstrijd en dat is uit tegen Carambole uit Rumpt. Kabelrups.com speelt dan met Leussink, Massen, Tijdink en Woordes. De returndatum is nog onzeker, maar is waarschijnlijk op maandag 17 oktober.