Online lezen en luisteren

0
273

Bibliotheek ondersteunt bij het gebruik van onlinebibliotheek.nl

Online luisteren én lezen bij de Bibliotheek

De vestigingen van de Bibliotheek Oost-Achterhoek zijn inmiddels enkele dagen gesloten. Gelukkig is er een mooi alternatief om toch boeken te kunnen lenen, lezen en luisteren: de online Bibliotheek. Zowel voor leden, als voor niet-leden. Niet-leden kunnen zonder kosten gebruikmaken van het LuisterBieb-cadeautje. De Bibliotheek Oost-Achterhoek biedt telefonische ondersteuning als het online lezen of luisteren niet wil lukken.

Cadeautje LuisterBieb
De Bibliotheek stelt voor iedereen luisterboeken beschikbaar, zowel voor leden als voor niet-leden. Inmiddels zijn dit er een honderdtal, in verschillende genres. Een cadeautje om deze periode te veraangenamen. De app ‘LuisterBieb’ is te downloaden in de stores, voor niet-leden is aanmelden met je mailadres voldoende om er gebruik van te kunnen maken.
Voor leden zijn er daarnaast nog duizenden extra luisterboeken beschikbaar in verschillende genres, maar ook bijvoorbeeld hoorcolleges over allerlei informatieve onderwerpen. Het aanmaken van een account in de app met het lidmaatschap van de Bibliotheek Oost-Achterhoek is voldoende om hiervan gebruik te maken.

E-books
Voor leden van de Bibliotheek geldt dat ze met hun lidmaatschap van de lokale bieb ook e-books kunnen lenen. Momenteel betreft dit zo’n 28.000 titels in diverse genres. Ook hiervoor is het aanmaken van een account op onlinebibliotheek.nl de manier om hiervan gebruik te kunnen maken.

Ondersteuning bij downloaden e-books en luisterboeken
Lukt het aanmelden niet? Of het downloaden van luisterboeken en e-books? Ons Servicebureau is telefonisch bereikbaar om vragen te beantwoorden. Het telefoonnummer is: 088-0062929

Handige sites voor thuis
Naast het gebruik van e-books en luisterboeken zijn er andere handige sites beschikbaar voor thuisgebruik. Het is bijvoorbeeld mogelijk om thuis te oefenen voor het theorie-examen. Ook zijn er sites beschikbaar met voorleesfilmpjes. Einstein Junior is een site waarvan leden van de Bibliotheek (ook jeugdleden) gebruik kunnen maken om te oefenen voor de basisschool. Yoleo is beschikbaar voor jonge bibliotheekleden die lezen wat lastig vinden en graag luisteren én lezen tegelijk. Op de site www.oostachterhoek.nl staan een heleboel handige tips genoemd.