Ook het Vrijwilligerspunt doet!

0
205

Naast het bemiddelen van vraag en aanbod van vrijwilligers en vrijwilligerswerk worden er bij het WUh ook wekelijks diverse activiteiten georganiseerd. Voor deze activiteiten hoeft men zich niet aan te melden. De activiteiten gaan altijd door.
Op maandagmiddag is er vanaf 14.00 uur een schildersclub. Gezamenlijk wordt er geschilderd. Iedereen neemt zijn eigen spullen mee. Door elkaar aanwijzingen te geven leert men van elkaar.
Rehaab Al Khazraji leidt op dinsdagmiddag vanaf 14.00 uur de fotoclub. Hij brengt aspirant-fotografen de fijne kneepjes van het fotograferen bij. De ene keer doe men dat binnen het gebouw, een andere keer trekt men er op uit en worden er in het centrum of buitenaf foto’s geschoten. Aan het eind worden de resultaten dan weer besproken.

Foto: Rehaab Al Khazraji

Donderdagmiddag is het vanaf 13.30 uur fietsmiddag. Ongeacht de weersgesteldheid trekt men er per fiets op uit. Eén van de deelnemers heeft dan een route van ongeveer 1,5 uur uitgestippeld. Na afloop wordt er dan nog gezellig een kopje koffie gedronken.
De handwerkclub is ook op de donderdagmiddag maar dan vanaf 14.00 uur actief. Men verzamelt zich in de hal van het WUh en gezamenlijk wordt er onder het genot van een kopje koffie gehandwerkt. De één haakt, een ander breit. Basis is dat men van elkaar leert en elkaars hobby leert kennen.
Omdat de deelnemers van zowel de fiets- als ook de handwerkclub van mening waren dat een spelletjesclub ook heel erg leuk zou kunnen zijn. Zo is er inmiddels dan ook een spelletjesclub van de grond gekomen. Ook hiervoor hoeft men zich niet aan te melden. Donderdagmiddag ook vanaf 14.00 uur worden er diverse gezelligheidsspelltjes gedaan. Om de kosten van de activiteiten te drukken de dekken wordt er per deelnemer € 2,00 deelnemersgeld per keer gevraagd. Dit is dan inclusief koffie en of de thee.
Voor mensen die door omstandigheden even niet lekker in hun vel zitten en niet de energie hebben om er in z’n eentje op uit te trekken is er de wandelgroep Move. Deze groep vertrekt elke maandagmiddag om 13.30 uur vanaf Zwembad Jaspers aan de Jaspersweg voor een wandeling van ongeveer 1,5 uur. Hiervoor kan men zich aanmelden bij rbussink@winterswijk.nl.
Voor belangstellenden en voor mensen die vrijwilligerswerk zoeken en organisaties die op zoek zijn naar vrijwilligers is er van maandag tot vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur het inloopspreekuur van het Vrijwilligerspunt in het WUh gebouw. Voor meer informatie kan men terecht op de site www.vpwinterswijk.nl, info@vpwinterswijk.nl of telefonisch onder 0543 – 200026.