Open Huis Boogie Woogie

0
531

Op zaterdag 21 mei, vanaf 13.00 uur tot 16.00 uur, zet Boogie Woogie haar deuren wijd open voor een Open Huis aan de Roelvinkstraat 2 in Winterswijk. Tijdens het Open Huis zijn er openbare lessen en kan iedereen instrumenten uitproberen. Uiteraard kunnen inlichtingen worden ingewonnen over het totale cursuspakket, ook over korte cursussen. Verschillende muziekverenigingen uit het werkgebied van Boogie Woogie zijn eveneens present om informatie te verschaffen aan toekomstige leerlingen.
Nieuw aanbod
Nieuw dit jaar zijn de proeflessen voor de cursussen beeldende kunst en ‘kunstzinnige marathon voor kids’ en de expositie waarin werk te zien is van de docenten en beeldende kunstenaars Astrid Vredegoor (schilderijen, tekeningen, etsen) en Arleen Nijman (keramiek).
Concertzaal en buitenpodium
BoogieWoogie-kleinHet programma in de concertzaal start dit jaar om 13.30 uur met de opvoering van muziektheatervoorstelling ‘Het Mysterie van het Verdwenen Geluid’. De voorstelling is speciaal voor kinderen en gratis toegankelijk. “In het kasteel van baron Maestoso speelt een groep muzikanten in hun nieuwe muziekkamer. Maar dan gebeurt er iets vreemds: er klinkt een mysterieus geluid en daarna … is het geluid van een van de instrumenten plotseling weg!! De ene na de andere muzikant raakt zijn geluid kwijt: “iets” lijkt het geluid van de muzikanten te stelen; een monster of een boze tovenaar, misschien?!?” De kinderen worden zelf hoofdrolspelers in het spannende verhaal dat zich zowel op het filmscherm als live in de zaal afspeelt. Na het muziektheater volgen er diverse andere presentaties en demonstraties in de concertzaal. Net als vorig jaar laten popbands, popkoor en andere combinaties zich horen op het buitenpodium aan de voorkant van het gebouw. Iedereen die meer wil weten over Boogie Woogie en haar aanbod voor het komende jaar is van harte welkom bij het Open Huis.