Open Monumentendagen

0
492
foto Geldersch Landschap Kasteelen

Open Monumentendag op Hoeve Eskes

Op zaterdag 9 en zondag 10 september kunt u Boerderij Eskes bezoeken. Het boerderijtje maakt deel uit van landgoed Walfort, gelegen tussen Aalten en Bredevoort in de Achterhoek. Het is een landgoed van ruim 50 hectare bos en weiland met een eeuwenoude Havezathe Walfort en Saksisch boerderijtje Eskes. Bezoekers kunnen het erf met schuurtjes en waterput met haalboom bekijken. Ook is de deel, de plek waar vroeger het vee stond, te bekijken. De boerderij is vanouds een icoon van monumentaal erfgoed in Aalten. Het was vaak onderwerp voor kunstschilders en tekenaars en diverse bruidsparen hebben Eskes gebruikt als decor voor hun bruidsreportage.
De hoeve is zaterdag en zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.
Adres: Walfortlaan 3, 7121 LJ, Aalten.

Huis Verwolde met korting te bezoeken tijdens Open Monumentendagen

Op zaterdag 9 en zondag 10 september kunt u met korting deelnemen aan een rondleiding door Huis Verwolde in het kader van de landelijke Open Monumentendagen. Voor wie nog niet eerder in dit fraaie edelmanshuis rondgekeken heeft, is het dé gelegenheid bij uitstek.
De rondleidingen vinden plaats tussen 12.00 en 17.00 uur (laatste rondleiding om 16.00 uur). Entree: € 6,40 i.p.v. € 8,50 en kinderen 4 t/m 18 jaar € 3,75 i.p.v. € 5,00. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen en Museumkaarthouders hebben gratis toegang. Adres: Jonker Emilelaan 4, 7425 TL Laren (gem. Lochem). Bereikbaarheid: A1 afslag 26, N332 richting Lochem, na ± vier km richting Markelo, na één km rechts is huis Verwolde. Info: www.glk.nl/evenementen.

foto Jennie Burgers