Opening Wandelnetwerk

0
1025

WandelpaalOpening Wandelnetwerk Achterhoek en Lancering Digitale Routes
Het Wandelnetwerk Achterhoek wordt op 3 december a.s. geopend door wethouder Gert-Jan te Gronde en gedeputeerde Jan Markink van de Provincie Gelderland. De opening vindt plaats bij Boerderijrestaurant Roerdinkhof in Winterswijk. Ook de 45 digitale fiets- en wandelroutes die Achterhoek Toerisme in samenwerking met AbelLife heeft ontwikkeld, worden op 3 december officieel gelanceerd.
Centraal tijdens de opening staat de onthulling van het eerste nieuwe informatiepaneel op startlocatie Harmienehoeve in Winterswijk. Vanaf de startlocatie wordt er gezamenlijk een stuk van een gemarkeerde route gelopen. De route is ook digitaal via de AbelLife app beschikbaar en kan door de aanwezigen via de smartphone getest worden.
De Achterhoek staat bekend als populaire fietsbestemming. Met het wandelkeuzenetwerk zet Achterhoek Toerisme de Achterhoek ook als wandelregio op de kaart. Met de digitale fiets- en wandelroutes, het wandelnetwerk en het fietsknooppuntennetwerk heeft de Achterhoek een heel compleet aanbod om in de wensen en behoeften van recreanten in deze regio te voorzien.
Wandelkeuzenetwerk Achterhoek
Het nieuw aangelegde Wandelnetwerk Achterhoek bestaat uit 3.000 kilometer aan gemarkeerde wandelroutes die met elkaar zijn verbonden tot een keuzepuntennetwerk. De helft van het netwerk bevat reeds bestaande routes, de andere helft zijn nieuwe routes. Er zijn 150 startlocaties, voorzien van een informatiepaneel met een overzicht van routemogelijkheden in de directe omgeving. Het wandelnetwerk Achterhoek is een initiatief van Stichting Achterhoek Toerisme en tot stand gekomen in samenwerking met Provincie Gelderland en Regio Achterhoek.
Wandelkaart en wandelbundels
De wandelkaart is binnenkort in vier delen – regio Noordwest, Noordoost, Zuidwest en Zuidoost, verkrijgbaar bij VVV’s, Toeristische Informatiepunten en het toeristische bedrijfsleven. Het eerste exemplaar van de Zuidoost kaart zal bij de opening door Manuel Hezeman, manager Achterhoek Toerisme aan de gedeputeerde Jan Markink overhandigd worden.
Ter promotie van het wandelkeuzenetwerk worden ook vier routebundels uitgegeven waarin de mooiste themaroutes per regio zijn gebundeld. Themaroutes die onderdeel zijn van het wandelnetwerk zijn ook via een online wandelplanner te bekijken en te downloaden. De wandelplanner zal vanaf eind december te gebruiken zijn via achterhoek.nl/wandelen.

display-mockup

De Achterhoek met je smartphone ontdekken
Achterhoek Toerisme heeft in samenwerking met AbelLife 45 fiets- en wandelroutes gedigitaliseerd. De routes zijn in de vorm van een routeboekje met vouchercode verkrijgbaar bij VVV’s, Toeristische Informatiepunten en het toeristische bedrijfsleven. De recreant downloadt de digitale routes met de vouchercode op zijn smartphone. Onderweg wordt hij middels de AbelLife app genavigeerd over de route en ontvangt achtergrondinformatie over de route, tips over bezienswaardigheden en leuke horeca adresjes. De samenwerking biedt ondernemers, stichtingen en verenigingen uit de regio, de mogelijkheid om te worden opgenomen in de gezamenlijke promotie onder de merknaam ‘Routes in de Achterhoek’. Zo is er door AbelLife en Achterhoek Toerisme een raamovereenkomst opgesteld waar andere partijen tegen aantrekkelijke tarieven gebruik van kunnen maken. Het project, digitale fiets- en wandelroutes, is mede tot stand gekomen met financiële bijdrage van Provincie Gelderland en Regio Achterhoek.
Voor meer informatie over wandelroutes, het wandelnetwerk, en digitale routes in de Achterhoek kunt u terecht bij de VVV-kantoren in de regio of op www.achterhoek.nl/routes en www.achterhoek.nl/wandelen. Voor meer informatie over het wandelnetwerk Achterhoek kunt u contact opnemen met Stichting Achterhoek Toerisme, Marktstraat 1, 7271 AX Borculo, tel. 0545 – 250 380, info@routenetwerk.nl.