Opnieuw asbeststukjes aangetroffen

0
482

Opnieuw asbeststukjes aangetroffen in bermen buitengebied Winterswijk

Na onderzoek door de gemeente zijn vandaag in de berm van de Kremerweg , de Gripbroekweg en de Waliënseweg  in Winterswijk Huppel, opnieuw asbeststukjes aangetroffen.  Deze asbeststukjes vormen geen direct gevaar voor de volksgezondheid. Aanwonenden worden vanmiddag en vanavond persoonlijk geïnformeerd door de gemeente.

Vanavond wordt gestart met de het opruimen van de asbeststukjes aan de Kremerweg en de Gripbroekweg. Deze wegen worden niet afgesloten voor verkeer. De komende dagen worden de in de buurt liggende wegbermen  geïnspecteerd op asbest. Naar verwachting duren de werkzaamheden tot begin volgende week. Het is van belang dat de bermen van deze wegen niet worden bereden en betreden. Een deel van de Masterveldweg is vandaag gesaneerd. In verband met het opruimen van het asbest blijven de Masterveldweg (Winterswijk Meddo), Moezebrinkweg en Veldboomweg (Winterswijk Ratum) tot nader bericht afgesloten voor al het verkeer. Met aanwonenden zijn aparte afspraken gemaakt.

Tips melden bij de politie
De gemeente Winterswijk staat in nauw contact met de politie en doet aangifte. Inmiddels is de politie bezig met het onderzoek. Inwoners die tips hebben of mogelijk iets hebben gezien, kunnen dit melden bij de politie via telefoonnummer (0900) 88 44.