Paardensport week 26

0
89

Prijzen en plaatsing GK voor Lobke

Afgelopen weekend is Lobke Hoenderboom aan de start verschenen met haar beide paarden op de laatste selectiewedstrijd te Eibergen. Daar behaalde ze met haar paard Jappeloup een 2e prijs met 191 punten in de klasse L2 dressuur. En met Eduwinsky behaalde ze eveneens een 2e prijs met 213,5 punten in de klasse Z2 dressuur. Met het behalen van deze resultaten heeft Lobke zich geplaatst voor de Gelderse Kampioenschappen, ze zal de daar met Jappeloup in de klasse L2 starten en met Eduwinsky in de klasse Z2 starten. De Gelderse kampioenschapen worden verreden op 2 en 3 augustus te Zieuwent.

SGW, dressuur en springen: amazones WR&PC boeken goede resultaten!

Indy Hoftijzer kwam met haar E pony Pandour op 22 juni jl. aan start in Barchem, hier reden ze in de klasse B dressuur 2x naar de tweede prijs met 201,5 en 196 punten.

Hilde van Eerden was op 23 juni met haar paard Gentle Touch in Ede-Putten te vinden. In de SGW klasse M wonnen zij de zesde prijs.

Eibergen pony’s 28 en 29 juni 2019
Op vrijdag 28 juni hebben beide viertallen bij de pony’s een eerste plek behaald. Het L viertal won met 188,5 punten en het M viertal behaalde de winst met 196 punten. Beide viertallen worden begeleid door Desiree Kemper.

Indy Hoftijzer won in de klasse B dressuur met E pony Pandour de vijfde prijs in de selectieproef met 203 punten en de eerste prijs met 207,5 punten.

Indy Hoftijzer met Pandour Eibergen

Marly Aarnink kwam met 2 pony’s aan start. Met haar E pony Infinity won zij in de klasse L2 dressuur twee eerste prijzen met 210 en 215,5 punten. Met E pony Cantodea won zij met 213 punten de selectieproef in de L1.

Marly Aarnink met Infitity Eibergen

Sofie ten Pas reed met haar C pony Twix een proef in de klasse B. Ze wonnen de tweede prijs met 190 punten.

Sofie ten Pas met Twix Eibergen

Thirsa Oonk won met haar C pony Beau in de klasse Z1 dressuur de eerste prijs. Ook won zij met B pony Amigo 2x de eerste prijs in de klasse M2.
Maud Pasman won met haar C pony Sulaatik’s Sing A Song in de klasse L2 dressuur de tweede prijs met 191 punten.

Eibergen paarden 30 juni 2019
Tessa Delger won met Golden Elvis in de klasse Z1 dressuur 2x de tweede prijs met 234,5 en 228 punten.

Chelsea Hogeslag kwam met Belle aan start in de M2 dressuur. Zij wonnen de tweede prijs met 188 punten. Ook won zij met J’Adore in de klasse B dressuur de derde prijs met 197,5 en de zevende prijs met 195 punten.

Zeven kringkampioenen bij WR&PC

Afgelopen weekend werden in Eibergen voor zowel de paarden als de pony’s de laatste selectiewedstrijden dressuur verreden voor de gelderse kampioenschappen. Op zaterdag werden er bij de pony’s zes kringkampioenen gehuldigd. In de klasse L1 cat. D/E was Marly Aarnink met Cantodea over drie wedstrijden de beste combinatie. Hiermee werden zij kringkampioen. Hetzelfde deed ze met haar pony Infinity in de klasse L2 cat. D/E. In de L2 cat. C was de eer aan Maud Pasman met Sulaatik’s Sing A Song. In de klasse M1 cat. A/B zijn Thirsa Oonk en Amigo kringkampioen geworden. Ook werd zij kringkampioen in de klasse Z1 cat. C met Amigo. In de Z2 cat. D/E was Tessa Delger met Odonker S de sterkste combinatie.

Naast deze kringkampioenen hebben zich nog meer combinaties geplaatst voor de gelderse kampioenschappen door goed te presteren tijdens de selectiewedstrijden: klasse B cat. C Sofie ten Pas met Twix en Jade ten Pas met Wizz Spirit van de Bergsepad, klasse B cat. D/E Indy Hoftijzer met Pandour en Anouk Kempers met Hoppenhof’s Mambo, klasse L1 cat. D/E Shelby Groothuis met Dien, klasse L2 cat. D/E Britt Oonk met Ruby, klasse M1 cat. D/E Franne Wolterink met Dino Gomell. Daarnaast zijn er nog enkele combinaties die reserve staan, mocht er een deelnemer uitvallen mogen aan de start komen: Tessa Delger met Wodan (klasse M1 cat. D/E) en Liza Aarnink (klasse M2 cat. D/E, 2e reserve).

Ook bij de paarden hebben zich combinaties geplaatst voor de kampioenschappen. In de klasse B zijn dit Marek Egbers met Amadeus en Chelsea Hogeslag met J’Adore. Chelsea is eveneens afgevaardigd in de klasse M2 met Belle. In de klasse Z1 was Tessa Delger met Golden Elvis de beste over drie wedstrijden, hiermee werden zij kringkampioen. In dezelfde klasse mag ook Danique Oonk door met Zazoe. In de klasse L2 staat Rochelle Meenink 1e reserve met Goldwin van Kairos.

Alle deelnemers van harte gefeliciteerd met deze mooie resultaten! De kampioenschappen vinden plaats op 2 en 3 augustus in Zieuwent.