Paardensport week 5

0
223

Hippische successen voor leden HV Winterswijk

Het afgelopen weekend mochten weer diverse leden van de Hippische Vereniging Winterswijk een prijs mee naar huis nemen. In Vragender behaalde Romy Vervelde met Emilion twee keer een eerste prijs in de klasse BB. Zij scoorden samen 183 en 184 punten. Voor Liza Aarnink en Gaudi lag er een een vierde prijs klaar in de klasse L1, zij reden 187,5 punten bijeen. In de klasse M2 was de eerste prijs voor Franne Wolterink. Met Dino Gomell scoorde ze 185,5 punten.

Tessa en Wodan

Op vrijdag kwam Tessa Delger aan start op de Gelderse kampioenschappen springen in de klasse Z cat. D/E met Wodan. Door een foutloze ronde mochten zij door naar de barrage. Hier eindigden ze op een zesde plaats, wat genoeg was om zich te plaatsen voor de Nederlandse kampioenschappen.

Bixie Men training op 22 februari

Op zaterdag 22 februari wordt bij de Hippische Vereniging Winterswijk een Bixiedag georganiseerd welke in het teken staat van het mennen. Bixie is bedoeld voor de echte beginnende ruiters, amazones en menners. Op een speelse manier wordt kennis gemaakt met de sport en de basis gelegd voor de officiële wedstrijden. Op zaterdag 22 februari zal men-instructrice Truus Middelkoop in samenwerking met Bixie jurylid Kim Weustink lessen verzorgen aan menners vanaf 7 jaar. Tijdens deze training wordt geoefend op het rijden van een vaardigheidsbaan en hindernissen. De trainingen starten vanaf 10.00 uur op het terrein van de Hippische Vereniging Winterswijk aan de Steengroeveweg. Toeschouwers zijn zeker welkom om te komen kijken tijdens deze jeugddag.