Paardensport week 52

0
156

Opnieuw dressuursuccessen voor leden Hippische Vereniging Winterswijk

Afgelopen weekend kwamen er weer diverse leden van Hippische Vereniging Winterswijk aan de start. Britt Oonk nam in Vragender afscheid van haar ponytijd, met Golden Lady behaalde zij een tweede prijs met 192 punten in de klasse M2. Daarmee werden zij Z1-startgerechtigd. Ilse Zieverink behaalde met Chicano van de Kempenhoeve een zesde prijs met 186,5 punten in de klasse L1 dressuur. Thirsa Oonk kwam aan de start met Amigo in de klasse M2 cat. A/B. Zij wist beide proeven te winnen en werd daarmee kringkampioen in haar klasse. Daarnaast werd ze ook kringkampioen in de klasse Z1/Z2 cat. C. Hilde van Eerden kwam aan start in de klasse L2 paarden met Infinity.

Samen werden ze vierde en vijfde met 197,5 en 192 punten. In de klasse M2 cat. D/E is het kringkampioenschap gewonnen door Franne Wolterink. Zij won haar selectieproef met Dino Gomell. Mirjam ten Dolle werd in de klasse Z1 dressuur met Feline eerste en tweede met 224,5 en 216,5 punten. Ook zij plaatsen zich voor de Gelderse kampioenschappen. Eveneens in de klasse Z1 paarden wist Tessa Delger kringkampioen te worden met Golden Elvis, zij wonnen alle selectiewedstrijden. Dit weekend in Vragender wonnen zij de laatste selectiewedstrijd met een score van 243 punten. In de klasse Z2 cat. D/E werd Tessa eveneens kringkampioen met Big Star. Hetzelfde presteerde Tessa in de klasse Z1 cat. D/E met Cindi. Voor Sterre Hoitink en Destiny Hsh lag er een eerste en tweede prijs klaar in de klasse B dressuur. Zij behaalden 209,5 en 211 punten.

Foto: Ilse Zieverink

Onderlinge Oudejaarswedstrijd

Op zaterdag 28 december vond de eerste editie van de Onderlinge Oudejaarswedstrijd plaats. Parcourbouwers Theo en Renate Höfkes zetten een uitdagend parcours neer in de binnenmanege van de Hippische Vereniging Winterswijk. Een mooi aantal aanspanningen legden dit parcours af, een combinatie tussen een vaardigheidsparcours en enkele marathonhindernissen. Aan het eind van de dag was er nog de mogelijkheid om kennis te maken met de mensport en zelf de leidsels in handen te nemen.

De winnaar in de Bixie categorie werd Sanne ten Pas. Bij de enkelspan pony’s werd het parcours het snelst en best afgelegd door André te Molder. Bij de tweespan pony’s ging de winst naar Liza Aarnink, gevolgd door Martijn ten Pas. In de enkelspan paarden ging de eerste prijs naar Raymond van de Vorle, gevolgd door Gerard Abbink. Bij de tweespan paarden ging de winst naar Renate Höfkes, op de voet gevolgd door Theo Höfkes.

Foto: Emile Talen