Patiëntgerichte zorg in SKB scoort

0
666

SKB-Rozelint-logo_2015Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk ontving afgelopen week wederom met het roze lintje van Borstkankervereniging Nederland (BVN). Dit lintje staat symbool voor het voldoen aan de normen die Borstkankervereniging Nederland (BVN) stelt voor patiëntgerichte borstkankerzorg. Tegelijkertijd ontving het Achterhoekse ziekenhuis het groene vinkje van de Stomazorg; een erkenning voor het leveren van goede stomazorg.

 

Roze lintje
Ons ziekenhuis voldoet ook nu weer aan alle verplichte criteria en aan minstens 6 van de 8 overige criteria. “Het lintje is een compliment voor het hele team,” leggen de dames Kreiter, Tanck en Kuizenga uit. “De lijnen in ons ziekenhuis zijn kort, iedereen wil de best mogelijke zorg leveren en we werken volgens de laatste richtlijnen. We werken met individuele behandelplannen en patiënten weten ons gemakkelijk te vinden. Patiënten hebben een vast aanspreekpunt, de mammacare verpleegkundige. Deze verpleegkundige begeleidt de patiënt gedurende het hele traject. Naast alle medische zorg is er veel aandacht voor de psychosociale begeleiding.”

skb23-07-2015

De Monitor laat zien hoe de zorg in ziekenhuizen is georganiseerd. Ziekenhuizen leveren hiervoor informatie aan. Door de feitelijke ziekenhuisinformatie te combineren met patiëntervaringen is het een uniek instrument. Op www.monitorborstkankerzorg.nl staat alle informatie en zijn de nieuwe criteria te vinden.

 

STOMA_WIJZER_logo_los
STOMA_WIJZER_logo_los

Groen vinkje
SKB ontving deze week ook bericht dat de Stomavereniging voor de tweede keer het groene vinkje heeft toegekend. Het voldoet daarmee aan de normen voor goede stomazorg en is afgestemd op de minimale wensen en behoeften van stomadragers. Stomaverpleegkundige Gedule Hermsen is blij met de erkenning: “Het groene vinkje op de Stoma Zorgwijzer (www.stomazorgwijzer.nl) is belangrijk om te halen omdat we daarmee laten zien dat we aan de kwaliteitseisen voldoen die zijn opgesteld door de patiëntenvereniging (Stomavereniging, red.). Feitelijk dus door de stomadrager zelf. De richtlijnen voor goede stomazorg en onze werkwijze waarbij de stomadrager centraal staat, sluiten dan ook naadloos op elkaar aan.”