PeuterParty in Bibliotheek

0
233
Mopperende Eend

Op zaterdagochtend 1 februari a.s. organiseert de Bibliotheek Oost-Achterhoek in Winterswijk een PeuterParty ter ere van de Nationale Voorleesdagen. Het feest begint om 10.00 uur en zal duren tot 12.30 uur. Het wordt een waar festijn, met muziek, voorlezen én een voorstelling! Niet zo maar een voorstelling…. PEERtoftheater speelt het Prentenboek van het Jaar na. De toegang tot de PeuterParty is gratis.

Prentenboek van het Jaar en Muziek op schoot
De PeuterParty wordt rond 10.10 uur geopend met het voorlezen van het Prentenboek van het Jaar, ‘Moppereend’ (Joyce Dunbar). In ‘Moppereend’ is Eend is erg mopperig want de vijver is opgedroogd en ze heeft niemand om mee te spelen. Boven haar hoofd verschijnt een klein grijs wolkje. Ze ontmoet allerlei dieren, maar die spelen spelletjes waar zij als eend niet aan wil deelnemen. Het wolkje boven haar hoofd wordt groter en groter, tot het “megantisch’ groot is. En dan…
Ook om 11.00 uur wordt het verhaal nog een keer voorgelezen.
Tussen de twee voorleesvoorstellingen door kunnen de peuters zich om 10.30 uur heerlijk uitleven bij Muziek op schoot, verzorgd door Hans Roerdinkholder.

Voorstelling ‘Gemopper’
Om 11.30 uur kan iedereen vanaf 2 jaar komen kijken naar de voorstelling van ‘PEERtoftheater’, naar het Prentenboek van het Jaar.
‘Gemopper’ is een interactieve en muzikale voorstelling voor peuters en (jonge) kleuters, gebaseerd op het boek ‘Moppereend’. De voorstelling ‘Gemopper’ gaat over een eend die niemand heeft om mee te spelen. Er verschijnt een donker wolkje die steeds maar groter en groter wordt. Zou het lukken met de dieren om van de Moppereend weer een vrolijke eend te maken en de wolk te laten verdwijnen? Wij denken van wel! Tijdens de voorstelling mogen de peuters mee doen en bewegen en zullen er leuke liedjes passeren.
De voorstelling duurt ongeveer 40 minuten (inclusief in- en uitlooptijd) en is gratis toegankelijk voor peuters en hun (groot)ouders.

Cadeautje
Peuters die tijdens de Nationale Voorleesdagen lid worden van de Bibliotheek ontvangen een toepasselijk cadeautje: het vingerpopje van Moppereend (zo lang de voorraad strekt).