PeuterParty in Bieb

0
172

PeuterParty in Winterswijkse bibliotheek

Op zaterdagochtend 27 januari a.s. organiseert de Bibliotheek Winterswijk een PeuterParty ter ere van de Nationale Voorleesdagen. Het feest begint om 10.00 uur en zal duren tot 12.30 uur. Het wordt een waar festijn, met muziek, voorlezen én een voorstelling! Niet zo maar een voorstelling…. Toren van Geluid speelt het Prentenboek van het Jaar na. De toegang tot de PeuterParty is gratis.

Prentenboek van het Jaar en Muziek op schoot
De PeuterParty wordt rond 10.10 uur geopend met het voorlezen van het Prentenboek van het Jaar, Ssst! De tijger slaapt (Britta Reckentrup).
In Ssst! De tijger slaapt willen de dieren de slapende tijger niet wakker maken. Maar ze ligt wel vreselijk in de weg… Gelukkig heeft Kikker een idee: met een ballon zweven ze over de tijger heen. Daarbij kunnen ze wel wat hulp gebruiken. Blaas je mee, zodat alle dieren veilig aan de overkant komen? Ook om 11.00 uur wordt het verhaal voorgelezen, maar dan uit het even feestelijke prentenboek Kikker en een heel bijzondere dag (Max Velthuijs). Tussen de twee voorleesvoorstellingen door kunnen de peuters zich om 10.30 uur heerlijk uitleven bij Muziek op schoot, verzorgd door Miriam van Dixhoorn van ‘Toermalijn’.

Voorstelling Ssst! De tijger slaapt
Om 11.30 uur kan iedereen vanaf 3 jaar komen kijken naar de voorstelling van ‘Toren van Geluid’, naar het Prentenboek van het Jaar.
Een tijger is gemeen
Een schildpad super sloom
Een muis bijt in je teen
Maar is dat echt wel zo?
In de muzikale voorstelling ‘Ssst! De tijger slaapt’ zien we de heldhaftige daden van een groepje kleine dierenvrienden, die het op neemt tegen een grote woeste tijger. Hoewel, woest…?  Met veel plezier neemt De Toren van Geluid de kinderen mee in dit kleine, muzikale avontuur, waarbij de dieren echt tot leven komen. Een grappige voorstelling waarin niet alles is wat het lijkt! Het gezelschap maakte met veel succes meerdere voorstellingen rondom de bekende poezen ‘Pim & Pom’. De voorstelling duurt ongeveer een half uur en is gratis toegankelijk voor peuters en hun (groot)ouders.
Cadeautje
Peuters die tijdens de Nationale Voorleesdagen lid worden van de Bibliotheek ontvangen een toepasselijk cadeautje.