Podiumplaatsen Archeus

0
146
Bron: Archeus

Podiumplaatsen voor twee Archeus-lopers

Twee atleten van atletiekvereniging Archeus in Winterswijk zijn afgelopen weekend in de prijzen gevallen bij hardloopwedstrijden in Lievelde en Ellewick (D.).

In Ellewick zegevierde Thomas Konings op de 5 kilometer van de Ellewicker Adventslauf. De Archeus-loper uit Groenlo liet een tijd van 17.40 minuten noteren op de stratenloop door en om het dorp. Tot 3 km liep hij nog samen met een andere atleet maar na een versnelling kwam hij de laatste 2 km alleen op kop te lopen en dit kon hij vasthouden tot aan de finish.
Archeus was verder nog vertegenwoordigd door Gijs Vrieze (20e in20.26 min), Mario Holkenborg (30e in 21.26 min) en Teun van Amersfoort (55e in 22.38 min). Totaal deden er bijna 200 atleten mee. Een mooi resultaat voor Archeus temidden van de vele Duitse atleten, van wie er binnenkort meerdere aan de start verschijnen bij KroeseWeverscross van Archeus op 13 januari.

Ellewick

In Lievelde pakte Lars Duistermaat de derde plaats op de 6,1 km van de zware Scharenborgcross, waar hij finishte in 23.08 minuten.