Poli Plastische Chirurgie

0
504

Het SKB opent op 25 november de deuren van de poli Plastische Chirurgie

Het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) biedt op 25 november 2016 van 14.00 – 17.00 uur een uniek kijkje achter de schermen van de plastische chirurgie in Nederland, tijdens de vijfde nationale Dag van de Plastische Chirurgie. Het centrale thema is dit jaar ‘huid’. Tijdens deze open middag worden verschillende activiteiten georganiseerd om belangstellenden kennis te laten maken met de vele gezichten van plastische chirurgie op poli 22 van het SKB.

plastische-chirurgie“Het vakgebied van een plastisch chirurg is erg veelzijdig. We laten dan ook graag zien wat een erkende plastisch chirurg voor de gezondheid en kwaliteit van leven kan betekenen, bijvoorbeeld bij borst- of huidkanker, pijn aan hand of pols, aangeboren afwijkingen, cosmetische ingrepen of na een ongeluk” aldus teammanager Suzanne Kloosterman.

Programma
Tijdens de open middag stappen bezoekers in de wereld van de plastische chirurgie. In een route over de polikliniek maken zij kennis met het ontstaan van dit veelzijdige vakgebied. Plastisch chirurgen vertellen over hun dagelijkse werkzaamheden en de mogelijkheden van plastische en cosmetische chirurgie. Daarnaast zijn dermatologen, huidtherapeuten en specialisten op het gebied van spataderzorg aanwezig om u te adviseren over verschillende huidbehandelingen. Plastisch chirurg drs. Hofstede geeft verschillende lezingen omtrent het thema ‘de huid’. Bezoekers kunnen een gratis huidanalyse laten uitvoeren om de conditie van de gezichtshuid te bepalen en verzorgingsproducten testen voor de gevoelige huid. Ook maken zij kans op het winnen van een huidverzorgingspakket. Daarnaast is er een visagiste aanwezig die kosteloos de visagie van bezoekers zal verzorgen en een fotograaf om dit vast te leggen op de gevoelige plaat. Kijk voor het volledige programma op http://www.skbwinterswijk.nl/Agenda/Open-dag-poli-Plastische-Chirurgie/1/142/ev.

Breedte van het vak
skbDe landelijke Dag voor de plastische chirurgie is een initiatief van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC). Op deze dag laten plastisch chirurgen in het hele land het publiek kennismaken met de breedte van het vak. Met het thema ‘Huid’ wordt landelijk speciaal aandacht gegeven aan brandwondenchirurgie, plastische chirurgie bij huidkanker, borstreconstructies na borstkanker en esthetische chirurgie bij bijvoorbeeld handletsels. Kijk voor meer informatie op www.dagvandeplastischechirurgie.nl.