PR week 10

0
184
Scholtenbrug Foto: WUH

Het aanbod vacatures is op dit moment divers. Heb je interesse in één van deze functies of ben je benieuwd naar andere vacatures van het Vrijwilligerspunt? Neem dan contact met ons op via info@vpwinterswijk.nl, bel 0543 200 026 of kijk op de website www.vpwinterswijk.nl. Je kunt ook langs komen tijdens het spreekuur, dit is elke maandag t/m donderdag van 9.00 tot 12.00 uur bij de WUh, Torenstraat 9, Winterswijk.

Muziekvrijwilliger woon-zorglocatie Boeijink
Ben je muzikaal en vind je het leuk om je muzikale talent te gebruiken om mensen mee te laten genieten van muziek? Dan ben je als muziekvrijwilliger van harte welkom op woon-zorglocatie Boeijink. Hier wonen mensen met een verstandelijke beperking in de leeftijd van 30 tot 70 jaar. Samen met de bewoners ga je tijdens een muzikale middag liedjes zingen of luisterliedjes voor ze spelen. Of je leert hen nieuwe liedjes. Hoe de middag er precies uit ziet, mag je zelf bepalen, je hebt zelf vast wel creatieve ideeën. De bewoners en hun begeleiders kijken erg uit naar je komst.

Klusmaatjes en Tuinmaatjes voor Kluspunt
Vrijwilligers van het Kluspunt doen bij mensen kleine klusjes in en om huis. De bewoners kunnen dit om wat voor reden dan ook niet zelf (meer) doen. Bijvoorbeeld om financiële of gezondheidsredenen of omdat ze gewoon niet zo handig zijn. Het gaat bijvoorbeeld om het vervangen van een lamp, het ophangen van een schilderij, het snoeien van de heg of planten in een bloembak poten. Het Kluspunt zoekt nu mensen met groene vingers of mensen die handig zijn. Ben jij dat en wil je graag een ander helpen? Meld je dan aan bij het Kluspunt.

RTV Slingeland vrijwilligers
Ben jij nieuwsgierig en altijd op zoek naar het verhaal achter het verhaal? Vind je het leuk om te presenteren of sta je juist liever achter de camera? Of is radiomaken helemaal jouw ding? Dan is het echt iets voor jou om bij RTV Slingeland aan de slag te gaan. Zij verslaan het regionale nieuws via vooral radio en tv. RTV Slingeland zoekt op allerlei gebieden versterking: technici, presentatoren, cameramensen en radiomakers. Spreekt dit je aan, dan ben je van harte welkom bij RTV Slingeland.

Coördinator Samenrijderspunt

Kun je goed overzicht houden, samenwerken en organiseren? En ben je sociaal? Wordt dan coördinator van het Samenrijderspunt. Je coördineert dan de activiteiten van AutoMaatje en de uitleen van de duofietsen. Je regelt dat de duofietsen worden onderhouden en dat de uitleen ervan soepel verloopt. Wegens het succes van AutoMaatje zijn er veel vrijwillige chauffeurs bij gekomen. Als coördinator stuur je hen aan waar nodig en ben je hun eerste contactpersoon. Lijkt het je leuk om het succes van het Samenrijderspunt verder voort te zetten? Meld je dan aan als coördinator. Het Samenrijderspunt is gevestigd in de WUh, Torenstraat 9, maar een deel van de werkzaamheden kun je ook vanuit huis doen.

Begeleiders bij fietsles
Fietsen is iets vanzelfsprekends in onze cultuur. Veel nieuwkomers en vooral vrouwen zijn niet gewend om te fietsen. De afgelopen periode hebben we fietslessen aangeboden aan een aantal vrouwen en het was een succes. We starten woensdagochtend 18 maart met een nieuwe groep. We zoeken vrijwilligers die het leuk vinden om nieuwkomers te begeleiden tijdens de fietslessen. De lessen vinden plaats onder supervisie van de docent Sport en Bewegen van het Graafschapcollege. Het sociaal team in samenwerking met Actief-Winterswijk organiseert de fietslessen. Het traject duurt 10 weken, een les per week van 10.00 tot 11.30 uur.

Lang Leve Kunst op zoek naar vrijwilligers

Samen zingen, muziek maken of dansen. Naar een mooi verhaal luisteren of er zelf een vertellen. Of samen naar kunst kijken. Veel mensen genieten van kunst, in welke vorm dan ook. Het laat je even je zorgen vergeten. Mensen knappen er van op en kunnen er weer even tegen. Toch is het niet voor iedereen vanzelfsprekend om actief met kunst bezig te zijn. Vooral voor ouderen is dat soms lastig. Daarom organiseert Boogie Woogie onder de naam Lang Leve Kunst Oost-Achterhoek kunstactiviteiten voor ouderen. Door met elkaar muziek te maken, te zingen, naar kunst te kijken of een verhaal te lezen, leven mensen even helemaal op. Op deze manier wordt kunst voor iedereen bereikbaar. Door Lang Leve Kunst komen mensen in hun eigen woonomgeving met kunst in aanraking. Bijvoorbeeld in het zorgcentrum waar ze verblijven, waar ze samen naar een mooi verhaal luisteren of met elkaar gaan zingen. Door zo met elkaar bezig te zijn, komt men niet alleen in aanraking met kunst, maar voelt men zich ook minder alleen.

Steeds meer ouderen doen mee met Lang Leve Kunst. Daarom is men nu op zoek naar extra vrijwilligers. Als u ook van zingen of muziek maken houdt, dan zou het leuk zijn als u vrijwilliger wordt. Zo gaan voor de projecten Zang aan Huis en Muziek aan Huis vrijwilligers bij de mensen thuis (meestal in een zorginstelling) op bezoek. Samen met een groepje vrijwilligers gaat u dan met de mensen zingen of muziek maken. Zo kunnen zij even hun zorgen vergeten en weer ergens van genieten. Maar ook voor andere activiteiten, zoals verhalen (voor)lezen en kunst kijken zijn nog vrijwilligers nodig. Samen met andere vrijwilligers zorgt u voor onvergetelijke momenten bij de ouderen.
Lijkt het u leuk om met de ouderen onvergetelijke momenten te beleven en hen weer even te laten genieten? En bent u creatief, muzikaal of houdt u van dansen? Meldt u dan aan als vrijwilliger. De ouderen zullen zeer blij zijn met uw komst.
Lang Leve Kunst zoekt ook nog een coördinator die alle activiteiten van het project in goede banen kan leiden. Als u goed het overzicht kunt bewaren, creatief bent en mensen kunt enthousiasmeren, dan komt Lang Leve Kunst graag met u in contact.

Wilt u meer informatie over Lang Leve Kunst of wilt u zich aanmelden als vrijwilliger? Neem dan contact op met het Vrijwilligerspunt via info@vpwinterswijk.nl of telefoonnummer 0543 200 026. U kunt ook langskomen tijdens het spreekuur, dit is elke maandag t/m donderdag van 9.00 tot 12.00 uur bij de WUh, Torenstraat 9, Winterswijk. U mag ook direct contact opnemen met de projectleider van Lang Leve Kunst Oost-Achterhoek, de heer Harry ten Brinke, via harry@boogiewoogie.nl of 0543 515569.