PR week 11

0
233
Scholtenbrug Foto: WUH

Het aanbod vacatures is op dit moment divers. Heb je interesse in één van deze functies of ben je benieuwd naar andere vacatures van het Vrijwilligerspunt? Neem dan contact met ons op via info@vpwinterswijk.nl, bel 0543 200 026 of kijk op de website www.vpwinterswijk.nl. Je kunt ook langs komen tijdens het spreekuur, dit is elke maandag t/m donderdag van 9.00 tot 12.00 uur bij de WUh, Torenstraat 9, Winterswijk.

Parkeerhulpen Rode Kruis wandeltocht
Op zaterdag 28 en zondag 29 maart worden weer de jaarlijkse Rode Kruis wandeltochten georganiseerd. Veel wandelaars starten dan vanaf het terrein van atletiekvereniging Archeus voor een mooie wandeling. De organisatie zoekt nog parkeerhulpen, die tussen 7.30 en 13.00 uur kunnen helpen met het begeleiden van het parkeren. Voor koffie en lunch wordt gezorgd.

Vrijwilliger verlengde schooldag
Werk je graag met (een groep) kinderen? Heb je voldoende overwicht, kun je je goed inleven en zorg je voor een goede sfeer? En ben je minimaal twee middagen per week beschikbaar tussen 14.00 en 15.00 uur? Dan is het misschien iets voor jou om vrijwilliger te worden bij een nieuw project in het basisonderwijs. De gemeente Winterswijk werkt met allerlei partijen aan een armoedevrij Winterswijk. Eén van de punten is dat men wil zorgen dat alle kinderen gelijke kansen krijgen om zich te ontwikkelen. Daarom wordt gestart met een proef op een aantal scholen om de mogelijkheid te bieden de schooldag van een kind te verlengen. Tussen de voorjaars- en zomervakantie wordt de schooldag verlengt met één uur. Als vrijwilliger ben je dat uur aanwezig op school om leerlingen te begeleiden en te helpen met bijvoorbeeld hun huiswerk. Alle kinderen mogen hieraan meedoen. Ook kunnen zij tijdens dit uur hun typediploma halen. Is het iets voor jou om deze kinderen te gaan begeleiden? Meld je dan aan als vrijwilliger.

Begeleiders fietslessen
Fietsen is iets vanzelfsprekends in onze cultuur. Veel nieuwkomers en vooral vrouwen zijn niet gewend om te fietsen. Het Sociaal Team heeft de afgelopen tijd fietslessen aangeboden aan een aantal vrouwen en het was een succes. Op woensdagochtend 18 maart wordt gestart met een nieuwe groep. De lessen worden gegeven door een docent Sport en Bewegen van het Graafschapcollege. Lijkt het je leuk om deze groep te begeleiden tijdens de fietslessen? Meld je dan aan als vrijwilliger. De lessen zijn op woensdag van 10.00 tot 11.30 uur.

Vrijwilligers evenementen nodig?
Organiseer jij of jouw vereniging binnenkort een evenement? En kun je wel wat extra hulp gebruiken? Bijvoorbeeld verkeersregelaars, catering- of PR-medewerkers. Neem dan contact op met het Vrijwilligerspunt, wij kunnen je helpen met het vinden van geschikte vrijwilligers.

Kom dansen! op 22 maart

Op 28 februari konden 55-plussers dansen bij de Wuh, Torenstraat 9. Het was een geslaagde en erg gezellige middag. Er was livemuziek van het populaire duo Coby Apart en Herman. Zij speelden allerlei soorten muziek, waardoor er voor iedereen iets naar zijn gading bij zat. Er werd volop gedanst en genoten. Wilt u ook graag weer eens een keer dansen? Kom dan naar de volgende ‘Kom dansen!’-middag. Deze zal zijn op zondag 22 maart van 14.00 tot 17.00 uur. De entree bedraagt 3,50 euro, inclusief koffie/thee en een consumptie. Hoewel niet verplicht, is aanmelden voor ‘Kom Dansen!’ raadzaam. Dat kan bij Monique Wieskamp, tel. 06-39844325, monique@actiefwinterswijk.nl of Claudia Bosscher, tel. 06-12721385 of cbosscher@winterswijk.nl. Heeft u geen vervoer, dan kunt u dat aangeven bij uw aanmelding. Dan zal er vervoer voor u geregeld worden.

Project Goede Buur: wordt maatje voor nieuwkomers

Voor mensen die nieuw zijn komen wonen in een straat is het goed om kennis te maken met de buren. Dat geldt voor iedereen, maar helemaal voor nieuwkomers. Voor hen is alles vreemd en zij zijn vaak nog minder goed op de hoogte van gewoonten en gebruiken. Dan is goed contact met plaatsgenoten, en buren in het bijzonder, extra belangrijk. In Winterswijk bestaat dan ook het project Goede Buur. Voor dit project maken vrijwilligers nieuwkomers wegwijs in Winterswijk. De vrijwilliger onderneemt samen met de nieuwkomer allemaal leuke activiteiten om Nederland en Winterswijk beter te leren kennen. Tegelijkertijd leert de nieuwkomer de Nederlandse taal ook beter. Voor het project wordt nog gezocht naar extra vrijwilligers. Lijkt het jou leuk om een nieuwkomer wegwijs te maken in Winterswijk? Ben je behulpzaam, nieuwsgierig en sociaal? Wordt dan vrijwilliger van een nieuwkomer. Voor zowel jou als vrijwiliger, als voor de nieuwkomer is het leerzaam en gezellig. Voor meer informatie kun je contact opnemen via goedebuur@vpwinterswijk.nl. Je kunt ook langs komen tijdens het spreekuur van het Vrijwilligerspunt, dit is elke maandag t/m donderdag van 9.00 tot 12.00 uur bij de WUh, Torenstraat 9, Winterswijk.

Feestelijke opening (duo)fietsseizoen

Vorig jaar is bij de Wuh het Samenrijderspunt geopend. Hier kunnen alle Winterswijkers een duofiets, familiefiets, tandem of rolstoelfiets met trapondersteuning lenen voor een fietstocht. Hier is volop gebruik van gemaakt. Het was dan ook prachtig weer om mooie fietstochten te maken. In de winter wordt er uiteraard wat minder gefietst, maar inmiddels staat het voorjaar weer voor de deur. Daarom wil het Samenrijderspunt het nieuwe fietsseizoen feestelijk van start laten gaan op de eerste lentedag, zaterdag 21 maart. Samen met genodigden gaat men met alle fietsen op pad voor een mooie fietstocht door het buitengebied van Winterswijk. Het wordt een dag vol verrassingen. Onderweg zal wethouder Elvira Schepers het fietsseizoen officieel openen. Met zijn allen hoopt men op weer net zo’n mooi fietsseizoen voor iedereen.