PR week 12

0
168
Scholtenbrug Foto: WUH

Er zijn deze week weer een aantal leuke nieuwe vacatures. Heb je interesse in één van deze functies of ben je benieuwd naar andere vacatures van het Vrijwilligerspunt? Neem dan contact met ons op via info@vpwinterswijk.nl , bel 0543 200 026 of kijk op de website www.vpwinterswijk.nl. Je kunt ook langs komen tijdens het spreekuur, dit is elke maandag t/m donderdag van 9.00 tot 12.00 uur bij de WUh, Torenstraat 9, Winterswijk.

Vrijwilligers Rode Kruis wandeltocht
Parkeerhulpen
Op zaterdag 28 en zondag 29 maart worden weer de jaarlijkse Rode Kruis wandeltochten georganiseerd. Veel wandelaars starten dan vanaf het terrein van atletiekvereniging Archeus voor een mooie wandeling. De organisatie zoekt nog parkeerhulpen, die tussen 7.30 en 13.00 uur kunnen helpen met het begeleiden van het parkeren. Voor koffie en lunch wordt gezorgd.

Vrijwilligers catering Rode Kruis wandeltocht
Voor dezelfde wandeltocht zoekt de organisatie nog vrijwilligers die willen helpen met de catering op zondag 29 maart van 7.30 tot 13.00 uur. Zowel in de kantine van Archeus als bij de grote stop onderweg kan men hulp gebruiken. Wil jij graag gastvrouw/heer zijn voor de vele wandelaars? Neem goede zin mee, dan zorgt Archeus voor koffie en een lekkere lunch na afloop.

Vrijwilliger Stichting Hart4Winterswijk
Als Reanimatiepartner van de Nederlandse Hartstichting wil Hart4Winterswijk het volgen van een reanimatiecursus bij de Winterswijkse bevolking stimuleren en coördineren. Er worden vrijwilligers gezocht die de stichting willen helpen met het voorbereiden en organiseren van de cursusavonden. Het gaat dan om bijvoorbeeld het klaar zetten van het lesmateriaal, ontvangen van de deelnemers, verzorgen van koffie/thee enz.

Klusmaatjes Kluspunt
Vrijwilligers van het Kluspunt doen bij mensen kleine klusjes in en om huis. De bewoners kunnen dit om wat voor reden niet zelf (meer) doen. Bijvoorbeeld om financiële of gezondheidsredenen of omdat ze gewoon niet zo handig zijn. Het gaat bijvoorbeeld om het vervangen van een lamp, het ophangen van een schilderij of planten in een bloembak poten. Het Kluspunt zoekt mensen die handig zijn en anderen willen helpen met kleine klusjes. Ben jij zo’’n handige klusser? Meld je dan aan bij het Kluspunt.

Met spoed chauffeurs AutoMaatje gezocht

Er zijn de laatste tijd veel aanmeldingen bij gekomen voor AutoMaatje. Veel Winterswijkers blijken behoefte te hebben aan. Mensen die ergens naartoe willen, maar geen vervoer hebben, worden door een vrijwilliger van AutoMaatje naar hun bestemming gebracht. Daardoor kunnen zij weer zelf naar de kapper, de supermarkt of op familiebezoek. Vanwege het grote aantal aanmeldingen van de laatste tijd, is men met spoed op zoek naar extra chauffeurs. Rijd je graag auto, ben je sociaal en wil je zo af en toe iemand ergens naartoe brengen? En ben je in het bezit van een eigen auto? Wordt dan vrijwilliger bij AutoMaatje. Er zijn nu zo’n 250 mensen die gebruik maken van AutoMaatje. Omdat dit aantal nog altijd oploopt en er niet in hetzelfde tempo nieuwe vrijwilligers bijkomen, moet men zelfs overwegen een deelnemersstop in te voeren. Dat is nu gelukkig nog niet aan de orde. Maar als er niet op korte termijn nieuwe vrijwilligers bijkomen, is dat mogelijk wel nodig. Wil je dit helpen voorkomen, en wil je minder mobiele Winterswijkers ook graag helpen en ervoor zorgen dat zij weer aan het sociale leven kunnen meedoen, meld je dan aan als vrijwilliger. Dit kan door contact op te nemen met het Samenrijderspunt via telefoonnummer 0543 200 036, e-mail automaatje@vpwinterswijk.nl of kom langs bij het Samenrijderspunt in de WUh, Torenstraat 9. Dit kan elke maandag t/m donderdag van 9.00 tot 12.00 uur.

Aangepaste openingstijden Vrijwilligerspunt

De komende maanden zijn er weer een aantal feestdagen. Daarom zijn er aangepaste openingstijden van het Vrijwilligerspunt. Het Vrijwilligerspunt is gesloten op Goede Vrijdag 10 april, Paasmaandag 13 april, Koningsdag 27 april, dinsdag 5 mei, donderdag 21 mei (Hemelvaartsdag) en vrijdag 22 mei, Pinkstermaandag 1 juni.
Mensen die gebruik maken van AutoMaatje en in deze periode ergens naartoe willen, wordt verzocht om niet op bovengenoemde data te bellen, maar de rit al voor die tijd door te geven.