PR week 12

0
60

Deze week zijn er weer verschillende vacatures bij het Vrijwilligerspunt.

Heb je interesse in één van de vrijwilligersfuncties of ben je nieuwsgierig naar andere vacatures van het Vrijwilligerspunt? Neem dan contact met ons op via info@vpwinterswijk.nl of 0543 200 026 of kijk op de website www.vpwinterswijk.nl  Je bent ook van harte welkom tijdens ons spreekuur, dit is elke maandag t/m donderdag van 9.00 tot 12.00 uur aan de Torenstraat 9, Winterswijk.

Klusser woonlocatie Boeijink
In Winterswijk heeft Estinea verschillende woonlocaties waar mensen met een beperking worden begeleid. Een van die woonlocaties is aan de Boeijinkweg. Voor deze locatie zoekt Estinea een handige klusser. De oude boerderij is een mooi karakteristiek pand, waaraan niets veranderd mag worden dat afbreuk doet aan het originele karakter. De boerderij vraagt veel onderhoud en er zijn vele kleine klusjes te doen. Voor al deze kleine klusjes is Estinea op zoek naar een vrijwilliger. Dus als je twee rechterhanden hebt en met het klussen van vele markten thuis bent, dan hoort Estinea graag van je.

Yunio Kindertaalcoach
Yunio zoekt een kindertaalcoach. Dit is een speciaal opgeleide vrijwilliger die wekelijks een anderstalig gezin bezoekt om het gebruik van de Nederlandse taal te stimuleren. Het gaat om gezinnen met minimaal één kind in de leeftijd van twee tot zes jaar. Er wordt spelenderwijs en tijdens activiteiten Nederlands gesproken met het gezin. Er wordt bijvoorbeeld voorgelezen, taalspelletjes gedaan of gewoon met elkaar gekletst. Het doel is om de ontwikkelingskansen van het kind te vergroten en het een goede start op school te kunnen geven. Aan de taalvrijwilliger worden geen speciale eisen gesteld, maar uiteraard moet de vrijwilliger wel affiniteit met taal, andere culturen en kinderen hebben. Herken je je hierin en wil je graag bijdragen aan de ontwikkeling van een kind en het gezin, dan komt Yunio graag met je in contact.

Vrijwilliger Aarde-Werk De Stegge
Het wordt weer voorjaar en dat betekent dat er weer wordt gestart met de moestuin bij Aarde-Werk De Stegge in Kotten. Er wordt een vrijwilliger gevraagd die wil helpen met het onderhouden van de moestuin en het voedselbos. Dus heb je groene vingers? Dan kan Aarde-Werk De Stegge jouw hulp goed gebruiken.

Taalvrijwilliger Taalhuis
Het Taalhuis is dringend op zoek naar vrijwilligers die nieuwkomers willen begeleiden met het (beter) leren van de Nederlandse taal. Vrijwilligers helpen nieuwkomers bijvoorbeeld bij het lezen. De begeleiding vindt plaats in de bibliotheek en wordt gecoördineerd door het Taalhuis. Als vrijwilliger ben je sociaal en heb je interesse in andere culturen en beheers je uiteraard de Nederlandse taal goed. Lijkt het je leuk om nieuwkomers beter Nederlands te leren, dan ontmoeten zij je graag bij het Taalhuis.

Vlogger Vrijwilligerspunt
Het Vrijwilligerspunt is zelf ook nog op zoek naar een vrijwilliger, namelijk een vlogger. Het is de bedoeling dat de vlogger de vele kanten van vrijwilligerswerk in beeld gaat brengen. Ben je creatief en handig met sociale media, dan hoort het Vrijwilligerspunt graag welke ideeën je hebt.

Biljarttafel
Tot slot heeft de Winterswijkse Uitdaging nog een biljarttafel in de aanbieding. Deze kan gratis opgehaald worden. Heeft jouw vereniging hier interesse in dan kan er contact opgenomen worden met Harrie Garritsen, bereikbaar via info@winterswijkseuitdaging.nl.

Opening Samenrijderspunt 12 april 2019

De afgelopen maanden hebben Else Klomps en de Winterswijkse Uitdaging zich ingezet om voor alle Winterswijkers een duofiets beschikbaar te krijgen. Met trots kunnen zijn melden dat het is gelukt om twee duofietsen aan te schaffen. De feestelijke opening is op vrijdag 12 april om 10.30 uur bij de WUh, Torenstraat 9.

Enige tijd geleden ontdekte Else Klomps dat er in Winterswijk voor mensen met een fysieke beperking nauwelijks mogelijkheden waren om te fietsen. Met behulp van een duofiets kunnen deze mensen samen met een begeleider erop uit. Echter, de duofietsen die er in Winterswijk waren, mochten eigenlijk alleen gebruikt worden door bewoners van de zorgcentra. Else Klomps startte samen met de Winterswijkse Uitdaging een campagne om voor álle Winterswijkers een duofiets beschikbaar te krijgen. Na een artikel in deze krant meldden zich spontaan Winterswijkse ondernemers en particulieren die het plan wilden helpen slagen. Samen zetten zij de schouders eronder om in Winterswijk een duofiets beschikbaar te krijgen. Dankzij deze inzet is het gelukt om niet één, maar twee duofietsen met trapondersteuning aan te schaffen. Daarnaast schenkt gast- en zorgboerderij De Zonnebloem uit de Brinkheurne een familiefiets zonder trapondersteuning. Ook heeft een familie uit de regio een goed onderhouden driewieler met trapondersteuning gedoneerd.

Samenrijderspunt Winterswijk
Om de verhuur van de duofietsen in goede banen te leiden, is het zogeheten Samenrijderspunt Winterswijk opgericht. Van hieruit wordt de verhuur van de duofietsen gecoördineerd. Wilt u er graag samen met iemand op uit om een ritje met de duofiets te maken? Als u samen met een familielid of vriend wilt gaan fietsen, dan kunt u de fiets op de dag zelf reserveren (indien beschikbaar). Heeft u niemand die met u mee kan fietsen, maar zou u wel graag een tochtje met de duofiets maken? Neem dan, bij voorkeur twee dagen van tevoren, contact op met het Samenrijderspunt, telefoonnummer 0543 200 036. De coördinatoren plannen dan een ochtend of middag voor u in waarop u de duofiets kunt gebruiken. Zij zoeken dan ook een vrijwilliger die samen met u een mooie tocht kan maken. De vrijwilliger komt met de duofiets bij u en gaat samen met u op pad. Aan het gebruik van de duofiets zijn geen kosten verbonden, er wordt alleen een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Opening vrijdag 12 april
Om de officiële start van de fietsuitleen te vieren, wordt het Samenrijderspunt op vrijdag 12 april 2019 om 10.30 uur feestelijk geopend. Iedereen is van harte welkom om de start bij te wonen.

Duofiets Fun2Go (staalblauw)

Vrijwilligers gezocht
Er zijn mensen die niet zelfstandig meer kunnen fietsen en daarvoor gebruik willen maken van een duofiets, maar die tegelijkertijd ook niemand hebben die met hen mee kan fietsen. Om deze mensen de kans te geven een mooie fietstocht in en om Winterswijk te maken, is het Samenrijderspunt op zoek naar vrijwilligers die deze mensen kunnen begeleiden. Als vrijwilliger ga je zo af en toe met iemand met de duofiets op pad. Houdt u van fietsen, bent u sociaal en fysiek in een goede conditie? Dan komt het Samenrijderspunt graag met u in contact.
Wilt u meer informatie over het Samenrijderspunt, gebruik van maken van een duofiets of u aanmelden als vrijwilliger? Neem dan contact op via telefoonnummer 0543 200 036 (maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 15.00 uur), via e-mail samenrijderspunt@vpwinterswijk.nl of kom langs aan de Torenstraat 9.