PR week 14

0
245
Scholtenbrug Foto: WUH

Help zorgverleners en lever je voorraad(je) persoonlijke beschermingsmiddelen in

In de strijd tegen het coronavirus hebben zorgverleners en organisaties dringend behoefte aan persoonlijke beschermingsmiddelen. Huisartsen, ziekenhuizen en ambulances kampen met een tekort aan bijvoorbeeld mondkapjes en spatbrillen.
Reden voor de Doetinchemse Uitdaging om samen met De Aaltense Uitdaging en De Winterswijkse Uitdaging op zoek te gaan naar voorraad. Ben jij werkzaam in de voedings-, staal-, chemie-, beauty-industrie of in de bouw en is je productie minder dan normaal?
Dan heb je wellicht een van onderstaande middelen op voorraad en wil je de zorgverleners uit de brand helpen:
• Mondkapjes bij voorkeur FFP2. Mag ook FFP1 of FFP3 zijn. Alternatief is ook N95 type goed.
• Spatbrillen bij voorkeur type ‘safe view’, maar vuurwerkbrillen zijn ook welkom
• Spatwaterdichte isolatie schorten
• Handalcohol ‘Sterillium’ van merk Hartman

Bij de voordeur van de Winterswijkse Uitdaging staat een blauwe kliko, hier kunnen particulieren hun voorraad in achterlaten. Mocht je grotere hoeveelheden willen doneren, meldt dat dan via het e-mailadres van de Winterswijkse Uitdaging: info@winterswijkseuitdaging.nl of bel 0543 – 200026.

Heeft u hulp nodig? Geef het door aan het meldpunt

Heeft u hulp nodig? Bijvoorbeeld met het halen van boodschappen, naar de apotheek gaan, het uitlaten van de hond? Of voelt u zich eenzaam en wilt u graag een praatje met iemand maken? Aarzel dan niet om om deze hulp te vragen. Er hebben zich al veel vrijwilligers bij het meldpunt van de Winterswijkse Uitdaging gemeld die mensen zoals u graag willen helpen. Neem contact op met ons meldpunt via het telefoonnummer 0543 200 026. We zijn dagelijks bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur. Of ga naar de website https://winterswijkseuitdaging.nl/meldpunt/ en vul het formulier in.

De 250 deelnemers aan ABWB Automaatje zullen vanaf vrijdag gebeld worden door vrijwilligers. Vrijwilligers zullen vragen of men nog iets nodig heeft en of men iets voor hen kan betekenen. Denk hierbij aan het ophalen van bv medicijnen.

Ook mensen met zogeheten vitale beroepen kunnen contact opnemen met het meldpunt. Bijvoorbeeld als men oppas zoekt voor de kinderen, de hond uitgelaten moet worden of voor iets anders. Ook in dit geval geldt: schroom niet en vraag om hulp. De vrijwilligers staan voor u klaar.