PR week 14

0
119
Foto Daniël Hoitink

Avondcafé voor mensen met autisme

Ben jij 16 jaar of ouder en heb je een autistisch spectrum stoornis (ass)? Of ben je normaal tot hoog begaafd? En lijkt het je wel wat om andere mensen met een ass te ontmoeten? Kom dan naar het Avondcafé in Winterswijk. Op vrijdagavond 5 april wordt voor het eerst een Avondcafé georganiseerd. Het Avondcafé wil mensen met een autistisch spectrum stoornis (ass) uit Winterswijk en omstreken een leuke avond bezorgen. Onder het genot van een hapje en drankje kun je gezellig een praatje maken, een spelletje spelen of gewoon lekker relaxen. Het Avondcafé is elke eerste vrijdag van de maand van 20.00 tot ongeveer 22.00 uur. De avond begint om 20.00 uur met een pubquiz, je mag zelf weten of je aan deze quiz meedoet. De rest van de avond is er tijd voor een praatje en een spelletje onder het genot van een hapje en drankje. Als je iemand mee wilt nemen zonder ass dan is hij/zij ook van harte welkom.

Het eerste Avondcafé is op vrijdag 5 april 2019 bij de WUh aan de Torenstraat 9 (het voormalig SNS kantoor). Je bent welkom vanaf 19.30 uur, de avond begint om 20.00 uur. Er wordt een kleine vergoeding van 1 euro gevraagd. Je kunt je aanmelden door te mailen naar overigtewinkel@gmail.com , zodat de organisatie een idee heeft hoeveel bezoekers er ongeveer zullen komen. Graag tot vrijdag 5 april bij het Avondcafé, je bent van harte welkom!

Vacatures

Hieronder staat een selectie van het huidige aanbod vacatures bij het Vrijwilligerspunt. Als er iets voor je bij staat of als je meer informatie wilt of benieuwd bent naar andere vacatures, neem dan contact met ons op via info@vpwinterswijk.nl. Telefonisch zijn we bereikbaar op nummer 0543 200 026 of kijk op de website www.vpwinterswijk.nl. Je bent ook van harte welkom tijdens het inloopspreekuur, dit is elke maandag t/m donderdag van 9.00 tot 12.00 uur bij de WUh aan de Torenstraat 9, Winterswijk.

Klussen
Klusser woonlocatie Boeijink
Estinea begeleid mensen met een beperking. Op een van de woonlocaties, aan de Boeijinkweg, kan men een goede klusser gebruiken. De woonlocatie is een oude, karakteristieke boerderij die om onderhoud vraagt. De vrijwilliger helpt bij allerlei kleine klusjes in de boerderij. Ben je erg handig en op het gebied van klussen van vele markten thuis, dan verwelkomt Estinea je graag aan de Boeijinkweg.

Evenementen
Op 5 mei is het Bevrijdingsconcert, op 6 en 7 juli de SamenLoop voor Hoop en in de tweede week van augustus zijn de voorstellingen van het Steengroeve Theater. Alle drie de evenementen kunnen nog nieuwe vrijwilligers erbij gebruiken. Onmisbaar zijn gastheren/gastvrouwen, verkeersregelaars, cateringmedewerkers en schoonmaakmedewerkers. Ook voor de op- en afbouw zijn een paar extra handen altijd fijn. Daarnaast worden er nog vrijwilligers gezocht voor diverse ondersteunende werkzaamheden.Wil je meer informatie of lijkt het je leuk om aan één, of aan misschien wel alle drie de evenementen, je steentje bij te dragen, neem dan contact op.

Nieuwkomers – Vrijwilligers Taalhuis
Het Taalhuis komt graag in contact met mensen die nieuwkomers willen begeleiden met het (beter) leren van de Nederlandse taal. Je helpt nieuwkomers bijvoorbeeld bij het lezen. De begeleiding vindt plaats in de bibliotheek en wordt gecoördineerd door het Taalhuis. Als vrijwilliger ben je sociaal en heb je interesse in andere culturen en beheers je uiteraard de Nederlandse taal goed. De nieuwkomers ontmoeten je graag bij het Taalhuis.

Yunio Kindertaalcoach
Yunio zoekt een kindertaalcoach. Dit is een speciaal opgeleide vrijwilliger die wekelijks een anderstalig gezin bezoekt om het gebruik van de Nederlandse taal te stimuleren. Spelenderwijs wordt er Nederlands gesproken, waardoor het kind zich kan ontwikkelen. Het gaat om gezinnen met minimaal één kind in de leeftijd van twee tot zes jaar. Als taalvrijwilliger heb je affiniteit met taal, andere culturen en kinderen. Yunio verwelkomt je graag als je je hierin herkent en wilt bijdragen aan de ontwikkeling van een kind en het gezin.

Mensen met een beperking – Vrijwilliger ’t Stekkie
Elke donderdagavond houdt ’t Stekkie een activiteitenavond voor mensen met een verstandelijke beperking. Er is een groep die wat lekkers gaat koken, een groep die muziek maakt, een groep die de mooiste dingen knutselt en een groep die met sport en spel bezig is. De avond is niet alleen gezellig, maar ook heel leerzaam. Om de activiteiten te begeleiden kan ’t Stekkie nog vrijwilligers gebruiken. Dus houd je van koken, knutselen, spelletjes of muziek maken en heb je affiniteit met mensen met een verstandelijke beperking, dan ben je van harte welkom om te komen helpen.

Groen – Onderhoudsvrijwilliger veld Kynologen club
De Kynologenclub Winterswijkverzorgt diverse hondentrainingen, waaronder een puppycursus. Vanaf het voorjaar worden de lessen weer gegeven op het veld van de Kynologenclub bij de Frerikshof. Voor het onderhoud van het veld kan de Kynologenclub iemand gebruiken met groene vingers die uiteraard zelf ook van honden houdt.