PR week 17

0
66

Deze week zijn er verschillende vacatures bij het Vrijwilligerspunt. Heb je interesse in één van deze functies of ben je nieuwsgierig naar andere vacatures van het Vrijwilligerspunt? Neem dan contact met ons op via info@vpwinterswijk.nl of 0543 200 026 of kijk op de website www.vpwinterswijk.nl  Je bent ook van harte welkom tijdens onze spreekuren, dit is elke maandag t/m donderdag van 9.00 tot 12.00 uur aan de Torenstraat 9, Winterswijk.

Klussen
Klussers en tuinmannen Aktief Klussendienst
Aktief Klussendienst doet klusjes voor mensen die dat om verschillende redenen niet zelf kunnen. De Klussendienst zoekt mensen die deze kleine klusjes willen gaan doen. Het gaat dan bijvoorbeeld om een schilderij ophangen, gaatjes boren, een lamp vervangen en kleine tuinklussen. Er zijn geen vaste werktijden, want de vrijwilliger spreekt met de aanvrager af wanneer de klus uitgevoerd wordt. Er worden ook geen speciale eisen gesteld, als je maar handig en sociaal bent.

Flexvrijwilliger Stichting Present
Stichting Present voert klussen uit voor mensen die dat niet (meer) zelf kunnen. Bijvoorbeeld omdat ze de financiële middelen niet hebben, hun gezondheid slecht is of ze geen eigen netwerk hebben. Stichting Present helpt bij bijvoorbeeld klusjes in de tuin, schilderen, schoonmaken of een verhuizing. De stichtingzoekt nu extra flexvrijwilligers. Als flexvrijwilliger zit je niet vast aan een bepaalde dag of tijdstip, je inzet wordt alleen gevraagd als er een project is. Dit zal minimaal vier maal per jaar zijn, waarbij je samen met de andere vrijwilligers per project ongeveer 4-8 uur aan de slag gaat. Als je van aanpakken weet en oog hebt voor kwetsbare mensen en kunt samenwerken, dan verwelkomt Stichting Present je graag als flexvrijwilligerS.

Evenementen
Gastheer/gastvrouw en opbouwers KunstOer
Tijdens het Pinksterweekend vind op 8,9 en 10 juni weer KunstOer plaats. Tijdens KunstOer is op verschillende erfgoedlocaties in Winterswijk beeldende kunst te zien. De stichting zoekt gastvrouwen en –heren die bezoekers welkom heten op de verschillende erfgoedlocaties. Je kunt je voor één of meerdere dagdelen opgeven. Als je gastvrij bent, dan hoort KunstOer graag van je.
Tevens komt de stichting graag in contact met mensen die willen helpen met de op- en afbouw.

Musea
Beheerder Villa Mondriaan
Villa Mondriaan zoekt een beheerder. Als beheerder ben je de motor achter het museum. Je bent verantwoordelijk voor het alarm, je beheert de kluis en controleert of het museum klaar is voor de opening en ’s avonds sluit je het museum af. Het is een verantwoordelijke functie, maar je hebt ook de mogelijkheid om verbeterpunten te signaleren. Bovendien leer je het museum op een andere manier kennen. Durf jij deze verantwoordelijkheid wel aan en wil je zorgdragen voor één van de belangrijkste culturele instellingen van Winterswijk, dan ben je van harte welkom bij Villa Mondriaan.

Fotogroep trekt de natuur in

Elke dinsdagmiddag verzamelt een groep enthousiaste hobbyfotografen zich voor een middag fotograferen. Vanaf 14.00 uur gaan zij op pad en trekken ze de natuur in om onder leiding van fotograaf Rehaab de fijne kneepjes van fotografie te leren. Rehaab leert de deelnemers van alles over techniek, belichting en compositie. Maar ook van elkaar steken de deelnemers van alles op. Bovendien is de middag ook altijd erg gezellig. De fotografiemiddagen hebben al veel mooie foto’s opgeleverd. Fotografeert u ook graag, maar zou u er graag nog meer over willen leren? Of lijkt het u gewoon leuk om met de groep mee te gaan? Dan bent u van harte welkom op dinsdag om 14.00 uur bij de WUh aan de Torenstraat 9. Vanaf 6 juni breidt de fotogroep zich uit en is er ook op de donderdagmiddag de mogelijkheid om samen er op uit te trekken. U hoeft zich van tevoren niet aan te melden.