PR week 18

0
243
Scholtenbrug Foto: WUH

Meldpunt: hulp voor iedereen die dat nodig heeft

In deze tijd van coronamaatregelen ziet het dagelijks leven van veel mensen er heel anders uit. Het kan lastig zijn om alles op de rit te houden. Dan is wat extra hulp wel fijn. Daarom zijn de vrijwilligers van het meldpunt van de Winterswijkse Uitdaging er om jou te helpen. Het kan gaan om praktische hulp, bijvoorbeeld het oppassen van de kinderen, het uitlaten van de hond of het doen van boodschappen. Maar het kan ook zijn dat je behoefte hebt om je verhaal kwijt te kunnen en een praatje te maken. Daar zijn de vrijwilligers ook voor, zij bieden je een luisterend oor.
Wil je gebruik maken van de hulp van de vrijwilligers, neem dan contact op met het meldpunt via telefoonnummer 0543 200 026. We zijn dagelijks bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur. Of ga naar de website https://winterswijkseuitdaging.nl/meldpunt/ en vul het formulier in. Er hebben zich veel vrijwilligers gemeld die graag anderen willen helpen in deze lastige periode. Dus schroom niet om om hulp te vragen en neem contact met ons op. Dan helpen wij je graag verder.

Boodschappendienst: hulp bij boodschappen doen

Veel mensen kunnen tijdens de corona-maatregelen een beroep doen op hun naasten. Buren of familie helpen bijvoorbeeld met het doen van de boodschappen. Echter, niet iedereen krijgt hulp van de directe omgeving. Voor hen die geen hulp krijgen bij het boodschappen doen of niet online boodschappen kunnen bestellen, is er de boodschappendienst. Heeft u boodschappen nodig, bel dan naar de boodschappendienst om telefonisch uw boodschappen te bestellen. De volgende dag brengt een vrijwilliger de boodschappen bij u thuis. Zo werken de Winterswijkse Uitdaging, Plus Bruggers en veel vrijwilligers samen om het voor iedereen allemaal iets makkelijker te maken. Inmiddels maken al veel mensen gebruik van deze dienst.
Wilt u boodschappen bestellen, dan kan dit via telefoonnummer 0543 200 027. Boodschappen kunnen doorgegeven worden van maandag tot en met zaterdag van 10-12 uur en van 15-17 uur.

Uiteraard houden de vrijwilligers en de medewerkers van Plus Bruggers zich aan de richtlijnen van het RIVM wat betreft hygiëne, afstand houden etc.

Heeft u in deze periode moeite om zelf boodschappen te doen, aarzel dan niet om gebruik te maken van de boodschappendienst, want er staan veel vrijwilligers klaar om mensen zoals u te helpen.