PR week 19

0
293
Scholtenbrug Foto: WUH

WUh verhuist per 1 juli naar Boogie Woogie

Begin dit jaar bleek dat het pand waarin de WUh gevestigd is, aan de Torenstraat 9, een nieuwe eigenaar kreeg. Dit betekende dat de Winterswijkse Uitdaging, het Vrijwilligerspunt en alle gebruikers per 1 juli op zoek moesten naar een nieuw onderkomen. Dit bleek geen eenvoudige zoektocht te zijn. In de WUh zijn inmiddels een groot aantal maatschappelijke organisaties gevestigd. Ook worden de diverse ruimtes veelvuldig gebruikt voor allerlei activiteiten. Het meest ideale scenario was dat al deze bewoners en activiteiten mee konden verhuizen naar een nieuw pand. Er werd door Winterswijkers volop meegedacht meerdere ideeën werden aangedragen. Na een lange zoektocht is er dan nu eindelijk een nieuwe locatie gevonden.

Per 1 juli 2020 zal de WUh intrekken bij Boogie Woogie aan de Roelvinkstraat 2. Alle bewoners van de WUh en dus ook al haar activiteiten zullen mee kunnen verhuizen naar de nieuwe plek. De Winterswijkse Uitdaging is blij dat dit gelukt is en dat alles bij elkaar blijft, dit was juist ook de kracht van de WUh. Reeds bij de eerste gevoerde gesprekken bleken de besturen van Boogiewoogie en de Winterswijkse Uitdaging op één lijn te zitten. De mensen van Boogie Woogie bleken erg meedenkend geweest en stelden zich vanaf het begin open voor hun nieuwe huisgenoten. De WUh heeft vanaf 1 juli een nieuw onderkomen en zal het dus opereren vanuit de Roelvinkstraat. Men hoopt dat tegen die tijd de corona-maatregelen wat soepeler zijn, waardoor er weer activiteiten kunnen gaan plaats vinden.

Boodschappendienst: hulp bij boodschappen doen

Niet iedereen kan tijdens de coronacrisis altijd een beroep doen op hun naasten, bijvoorbeeld wat betreft boodschappen doen. Sommigen vinden het ook lastig om online boodschappen te bestellen. Voor al deze mensen is er de boodschappendienst. Hier kunt u telefonisch uw boodschappen bestellen. De volgende dag brengt een vrijwilliger de boodschappen bij u thuis. Zo werken de Winterswijkse Uitdaging, Plus Bruggers en veel vrijwilligers samen om het voor iedereen allemaal iets makkelijker te maken. Inmiddels maken al veel mensen gebruik van de boodschappendienst.
Wilt u boodschappen bestellen, dan kan dit via telefoonnummer 0543 200 027. Boodschappen kunnen doorgegeven worden van maandag tot en met zaterdag van 10-12 uur en van 15-17 uur. Uiteraard houden de vrijwilligers en de medewerkers van Plus Bruggers zich aan de richtlijnen van het RIVM wat betreft hygiëne, afstand houden etc.

Heeft u (praktische) hulp nodig? Geef het door

Kun jij in deze tijd van coronamaatregelen extra hulp gebruiken? Dan staan de vrijwilligers van het meldpunt van de Winterswijkse Uitdaging voor je klaar. Zij helpen je met praktische zaken, zoals het uitlaten van de hond, het oppassen van de kinderen of het doen van boodschappen. Of, als de scholen weer beginnen, het halen en brengen van de kinderen naar school.
Maar het kan ook zijn dat je behoefte hebt om je verhaal kwijt te kunnen en een praatje te maken. Daar zijn de vrijwilligers ook voor, zij bieden je een luisterend oor.
De vrijwilligers helpen jong en oud, mensen met een kwetsbare gezondheid, maar ook mensen met een vitaal beroep die ook wel extra hulp kunnen gebruiken. De vrijwilligers staan voor iedereen klaar.
Wil je gebruik maken van hun hulp, neem dan contact op met het meldpunt via telefoonnummer 0543 200 026. We zijn dagelijks bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur. Of ga naar de website https://winterswijkseuitdaging.nl/meldpunt/ en vul het formulier in. Wees niet bang om om hulp te vragen, daar zijn de vrijwilligers juist voor. Dus neem contact met ons op. Dan helpen wij je graag verder.