PR week 19

0
164
Foto Daniël Hoitink

Deze week is er weer een divers aanbod van bij het Vrijwilligerspunt. Heb je interesse in één van deze functies of ben je nieuwsgierig naar andere vacatures van het Vrijwilligerspunt? Neem dan contact met ons op via info@vpwinterswijk.nl, bel 0543 200 026 of kijk op de website www.vpwinterswijk.nl  Je bent ook van harte welkom tijdens onze spreekuren, dit is elke maandag t/m donderdag van 9.00 tot 12.00 uur aan de Torenstraat 9, Winterswijk.

Ouderen
Wandelmaatjesen begeleider muzikale middag Pronsweide
Stichting Marga Klompé zoekt voor locatie De Pronsweide wandelmaatjes voor de wandelclub. Elke woensdagochtend gaan vrijwilligers samen met bewoners die in een rolstoel zitten in groepsverband wandelen. Het is belangrijk dat de vrijwilliger zelf goed ter been is en sociaal is. Voor de bewoners is het namelijk echt een uitje, dus het is belangrijk dat het gezellig is.
Daarnaast zoekt De Pronsweide ook vrijwilligers voor de muziekmiddag. Op woensdagmiddagen wordt er voor bewoners een Muzikale Hits van Toen-middag gehouden. Als vrijwilliger begeleidt je de bewoners tijdens deze gezellige, muzikale midddag. Het is belangrijk dat je als vrijwilliger sociaal en goed ter been bent en affiniteit met muziek hebt.

ICT
Websitebeheerder Monumentenbelangen
Stichting Monumentenbelangen Winterswijk stimuleert het behoud en herstel van monumenten in Winterswijk. Ook organiseert het jaarlijks de Open Monumentendag. Monumentenlangen zoekt een vrijwilliger die de website van de stichting kan onderhouden. De werktijden zijn flexibel. De vrijwilliger moet uiteraard computerkennis hebben en interesse in het werk van de stichting.

Grafisch vormgever FC Trias
Voetbalvereniging FC Trias zoekt ter ondersteuning van de PR-commissie een vrijwilliger die helpt met de opmaak van publicaties, flyers en posters. Ben je creatief en heb je kennis van DTP (Desk Top Publishing), dan verwelkomt FC Trias je graag binnen het team.

Evenementen
Gastheer/gastvrouw en opbouwers KunstOer
Van 8 t/m 10 juni is tijdens het Pinksterweekend weer KunstOer, waarbij op verschillende erfgoedlocaties in Winterswijk beeldende kunst wordt getoond. De stichting zoekt nog gastvrouwen en –heren die bezoekers welkom willen heten op de verschillende locaties. Je kunt je voor één of meerdere dagdelen opgeven.
Tevens komt de stichting graag in contact met mensen die willen helpen met de op- en afbouw.

Veel animo voor duofietsen

Onlangs zijn de duofietsen van het Samenrijderspunt officieel in gebruik genomen. Mede dankzij het prachtige weer waren de fietsen tijdens het gehele paasweekend uitgeleend. Daardoor hebben verschillende mensen al kunnen genieten van een mooie fietstocht in en om Winterswijk. Dankzij de duofietsen kan iedereen nu met familie of kennissen een fietstocht maken. Als u bijvoorbeeld binnenkort een familiedag heeft gepland, dan zijn er nu geen belemmeringen meer, want iedereen kan met de fiets mee. Wilt u graag een keer met familie of kennissen op pad, schrijf u dan nu alvast in. Dan kunt u op de dag dat u wilt fietsen de fiets gewoon meenemen (indien beschikbaar). U kunt zich inschrijven door contact op te nemen met het Samenrijderspunt via telefoonnummer 0543 200 036 (maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 15.00 uur), via e-mail samenrijderspunt@vpwinterswijk.nl of kom langs aan de Torenstraat 9.

Vrijwilligers gezocht
Om de gebruikers van de duofietsen nog beter van dienst te kunnen zijn, wil het Samenrijderspunt meer fietsroutes gaan uitzetten. Niet alle wegen en fietspaden zijn namelijk geschikt om met een duofiets op te rijden. Daarom is het Samenrijderspunt op zoek naar vrijwilligers die routes willen uitzetten of die al bestaande routes willen nafietsen. Heeft u hierin interesse, neem dan contact op met het Samenrijderspunt.

Meer informatie over het Samenrijderspunt is ook te vinden op de website https://wijwinterswijk.nl/vrijwilligerspunt/fietsuitleen/.