PR week 20

0
259
Scholtenbrug Foto: WUH

Archeus en fietsclub Wenters zetten Boodschappendienst in het zonnetje gezet

De Winterswijkse Uitdaging heeft een aantal weken geleden samen met Plus Bruggers een boodschappendienst opgezet. Mensen die moeite hebben met (online) boodschappen doen kunnen hier telefonisch boodschappen bestellen. Deze worden dan de volgende dag door een vrijwilliger thuis bezorgd. Veel vrijwilligers hebben zich aangemeld om hierbij te helpen. De vrijwilligers vonden het allen erg dankbaar werk en waren blij dat zij in deze bijzondere tijden anderen konden helpen. Dit was voor atletiekvereniging Archeus en fietsclub Wenters om deze vrijwilligers eens zelf in het zonnetje te zetten. De komende week zullen de presetjes als dank voor hun goede werk door vrijwilligers thuis bezorgd worden Alle vrijwilligers die de Winterswijkse Uitdaging helpen in deze tijd van corona-maatregelen zullen deze attentie ontvangen. Als dank voor hun goede werk en om hen te laten weten dat het erg wordt gewaardeerd dat zij klaar staan voor hun medemens.

Boodschappendienst: hulp bij boodschappen doen

Heeft u in deze moeite met boodschappen doen? Of vindt u het lastig om online boodschappen te bestellen? Maak dan gebruik van de boodschappendienst. Hier kunt u telefonisch uw boodschappen bestellen. De volgende dag brengt een vrijwilliger de boodschappen bij u thuis. Inmiddels maken al veel mensen gebruik van deze dienst. De Winterswijkse Uitdaging, Plus Bruggers en de vrijwilligers maken zo boodschappen doen voor veel mensen iets makkelijker.
Wilt u boodschappen bestellen, dan kan dit via telefoonnummer 0543 200 027. Boodschappen kunnen doorgegeven worden van maandag tot en met zaterdag van 10-12 uur en van 15-17 uur.

Uiteraard houden de vrijwilligers en de medewerkers van Plus Bruggers zich aan de richtlijnen van het RIVM wat betreft hygiëne, afstand houden etc.

Heeft u in deze periode moeite om zelf boodschappen te doen, aarzel dan niet om gebruik te maken van de boodschappendienst, want de vrijwilligers staan voor u klaar.

Winterswijkse Uitdaging inzameling beschermingsmiddelen!

Samen met Achterhoeks Uitdagingen is er een aantal weken, ook door de Winterswijkse Uitdaging, een inzamelingsactie van persoonlijke beschermingsmiddelen gestart. De Winterswijkse Uitdaging heeft er niet voor gekozen om bij supermarkten ed containers te plaatsen. In Winterswijk is een centraal depot bij de WUh aan de Torenstraat nr. 9. In verband met het feit dat het gebouw gesloten is, is er bij de voordeur een blauwe container geplaatst. In deze container kan men beschermingsmiddelen deponeren. Dat deze actie ook in Winterswijk een succes is blijkt wel uit het feit dat in de eerste week er 500 mondkampjes gedoneerd werden. Twee weken daarna kon men 3500 mondkapjes en 40 stuks beschermende kleding aan de Doetinchemse Uitdaging overhandigen. Deze week zijn er weer 500 mondkampjes, door een onbekende gever, in de container achter gelaten. Ook deze zullen de komende week, via de Doetinchemse Uitdaging hun weg naar zorginstellingen in de Achterhoek vinden.

Heeft uw zorginstelling, huisartsen- of verloskundigenpraktijk, verloskundigen, verpleeghuis of thuiszorgorganisatie in de Achterhoek dringend behoefte aan mondkapjes, spatbrillen (vuurwerkbrillen), handschoenen? Laat het ons weten! Wij krijgen veel gedoneerd via onze oproepactie. Mocht men telefonische inlichtingen over deze actie willen, kan men contact opnemen met de Winterswijkse Uitdaging telefoonnummer 0543 – 200026. Mailen kan ook info@winterswijkseuitdaging.nl

Meldpunt: vrijwilligers helpen de medemens

Kun jij in deze tijd van coronamaatregelen extra hulp gebruiken? Dan staan de vrijwilligers van het meldpunt van de Winterswijkse Uitdaging voor je klaar. Zij helpen je met praktische zaken, zoals het uitlaten van de hond, het oppassen van de kinderen, de kinderen naar de sportclub brengen of het doen van boodschappen. Of, als de scholen weer beginnen, het halen en brengen van de kinderen naar school. Maar het kan ook zijn dat je behoefte hebt om je verhaal kwijt te kunnen en een praatje te maken. Daar zijn de vrijwilligers ook voor, zij bieden je een luisterend oor.
De vrijwilligers helpen jong en oud, mensen met een kwetsbare gezondheid, maar ook mensen met een vitaal beroep die ook extra hulp kunnen gebruiken. De vrijwilligers staan voor iedereen klaar.
Wil je gebruik maken van hun hulp, neem dan contact op met het meldpunt via telefoonnummer 0543 200 026. We zijn dagelijks bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur. Of ga naar de website https://winterswijkseuitdaging.nl/meldpunt/ en vul het formulier in. Wees niet bang om om hulp te vragen, daar zijn de vrijwilligers juist voor. Dus neem contact met ons op, wij helpen je graag verder.

Winterswijkse Uitdaging helpt Voedselbank

De Voedselbank Oost Achterhoek zet zich al jaren in voor mensen die het moeilijk hebben. Wekelijks delen zij voedselpakketten uit aan huishoudens die niet meer in staat zijn om dagelijks zelf voor voldoende eten te zorgen. Dankzij veel vrijwilligers kan in deze bijzondere tijden het werk van de Voedselbank doorgaan. Op donderdag 7 mei kregen de vrijwilligers hulp van de Winterswijkse Uitdaging. Zij hielpen de vrijwilligers met het inpakken van noten. Deze werden geleverd door Hermien Boeijink uit Meddo. Dankzij deze gift en de hulp van een viertal vrijwilligers van de Winterswijkse Uitdaging kunnen de mensen die een voedselpakket krijgen genieten van noten, iets dat ze niet vaak aantreffen in een pakket. Niet alleen lekker, maar ook gezond. De Winterswijkse Uitdaging is blij dat het in deze voor velen moeilijke tijd ook op deze manier een steentje heeft kunnen bijdragen aan het belangrijke werk van de Voedselbank.