PR week 20

0
58

Deze week zijn er naast de maatjes nog een aantal vacatures bij het Vrijwilligerspunt.

Ben je geïnteresseerd in één van deze functies of ben jebenieuwd naar andere vacatures van het Vrijwilligerspunt? Neem dan contact met ons op via info@vpwinterswijk.nl, bel 0543 200 026 of kijk op de website www.vpwinterswijk.nl  Langskomen tijdens ons spreekuur kan ook, dit is elke maandag t/m donderdag van 9.00 tot 12.00 uur aan de Torenstraat 9, Winterswijk.

Wandelgroep Sociaal Team
Elke maandagmiddag wandelt een groep mensen met elkaar om even de zinnen te verzetten en met elkaar in beweging te zijn. De groep wandelaars is zeer divers en heeft veel steun aan elkaar. Na het uurtje wandelen wordt er vaak nog even koffie of thee met elkaar gedronken. Er wordt een vrijwilliger gezocht die de wandelaars tijdens hun wekelijkse uurtje beweging wil begeleiden.

Leger des Heils
Het Leger des Heils is op zoek naar vrijwilligers die willen helpen in de kledingwinkel. De werkzaamheden zijn op dinsdag- en vrijdagochtend van 8.30 uur tot 12.30 uur. Naast het helpen in de kledingwinkel zelf zal er af en toe ook een beroep op je worden gedaan tijdens kledingbeurzen.

Creatieve workshopleider WUh
Bij de WUh zijn niet alleen verschillende organisaties gevestigd, maar er worden ook allerlei activiteiten georganiseerd. Zo is er onder andere een fotogroep actief, evenals een schildergroep. Binnenkort wordt er gestart met een schildercursus. Om meer mensen van dienst te kunnen zijn, wil de WUh meer workshops aanbieden. Daarom zoekt men een creatieve workshopleider, die deelnemers creatief op weg helpt. Het kan gaan om allerlei soorten workshops. Je eigen inbreng wordt zeer op prijs gesteld. Dus als je creatief en sociaal bent en leuke ideeën hebt: wees welkom.

Verkeersregelaars
Regelmatig komen bij het Vrijwilligerspunt organisaties die vragen naar verkeersregelaars. Het Vrijwilligerspunt is daarom gestart met een poule van verkeersregelaars, die bij verschillende evenementen, zoals binnenkort bij de Fiets4Daagse en de Avondvierdaagse, kunnen worden ingezet. Daardoor wordt het makkelijker voor organiserende comités om gecertificeerde verkeersregelaars in te zetten. Om verkeersregelaar te zijn dient men in het bezit te zijn van een certificaat. Als men hier (nog) niet over beschikt kan men deze behalen. De kosten hiervoor worden vergoed. Je kunt je als individu aanmelden, maar ook met je vereniging. Dan kun je met een groep het verkeer regelen, al dan niet tegen een kleine vergoeding of een wederdienst van de organisatie.

Gastheer/gastvrouw en opbouwers KunstOer
Van 8 t/m 10 juni is tijdens het Pinksterweekend weer KunstOer, waarbij op verschillende erfgoedlocaties in Winterswijk beeldende kunst wordt getoond. De stichting zoekt nog gastvrouwen en –heren die bezoekers welkom willen heten op de verschillende locaties. Je kunt je voor één of meerdere dagdelen opgeven.
Tevens komt de stichting graag in contact met mensen die willen helpen met de op- en afbouw.

Deze week aandacht voor verschillende mensen en organisaties die zoeken naar maatjes.

Heb je interesse in één van deze functies, wil je graag maatje voor iemand worden of ben je nieuwsgierig naar andere vacatures van het Vrijwilligerspunt? Neem dan contact met ons op via info@vpwinterswijk.nl, bel 0543 200 026 of kijk op de website www.vpwinterswijk.nl Je bent ook van harte welkom tijdens onze spreekuren, dit is elke maandag t/m donderdag van 9.00 tot 12.00 uur aan de Torenstraat 9, Winterswijk.

Weekendmaatje
Voor een vrouw van middelbare leeftijd wordt een maatje gezocht die met haar in het weekend leuke dingen wil doen. Vooral in het weekend voelt de vrouw zich alleen en ze zou dan graag samen met iemand iets leuks willen doen. Bijvoorbeeld ergens koffie gaan drinken of een uitstapje ergens naartoe. Wie weet klikt het zo goed en ontstaat er een vriendschap.

Wandelmaatje
Een mevrouw zoekt een maatje die net als zij ook van de natuur en wandelen houdt. Mevrouw is zelf niet meer in staat om lange afstanden te wandelen en is dan afhankelijk van een rolstoel. Ze zou graag samen met iemand tijdens wandelingen van de natuur genieten.

Zwemmaatjes VASA
VASA, Vereniging Aangepast Sporten Achterhoek, zoekt mensen die willen helpen bij het zwemmen. Onder begeleiding zwemmen mensen met een geestelijke en/of lichamelijke beperking op maandagavond. De vrijwilligers helpen bijvoorbeeld met omkleden, toezicht houden, een op een zwemmen of spelletjes doen. De groep wordt begeleidt door een grotere groep vrijwilligers, zodat de taken verdeeld worden en men niet elke week het zwemmen ondersteunt.

Maatje voor het uitlaten van de hond
Voor een man op leeftijd wordt een maatje gezocht die zijn hondjeuit wil laten. Meneer is erg gesteld op zijn hondje, maar kan door gezondheidsproblemen het hondje niet goed meer zelf uitlaten. Om te voorkomen dat hij het hondje moet afstaan, zoekt hij een maatje die het beestjezo nu en dankan uitlaten.

Maatje tegen eenzaamheid
Humanitas wil graag dat mensen zich minder eenzaam voelen en zoekt daarom ook maatjes. Eenzaamheid komt op alle leeftijden voor en om dit nare gevoel weg te nemen, wil Humanitas mensen in contact brengen met een maatje. Samen gaan jullie erop uit, bijvoorbeeld wandelen, winkelen, een museum bezoeken of gezellig samen kletsen. In ieder geval iets om te ontspannen, zodat je maatje zich beter voelt. Ben je sociaal en heb je een klein beetje tijd over voor iemand, dan komt Humanitas graag met je in contact.