PR week 21

0
285
Scholtenbrug Foto: WUH

Heb jij (praktische) hulp nodig? Geef het door

Langzaamaan worden de coronamaatregelen wat versoepeld. Toch wordt er nog altijd veel van ons gevraagd. Daarom staan er vrijwilligers van het meldpunt van de Winterswijkse Uitdaging klaar om mensen te helpen. Zij helpen je met praktische zaken, zoals het uitlaten van de hond, naar de apotheek gaan of het doen van boodschappen. Maar ook kunnen zij bijvoorbeeld de kinderen naar school of de sportclub brengen en weer ophalen.
De vrijwilligers helpen jong en oud, mensen met een kwetsbare gezondheid, maar ook mensen met een vitaal beroep die ook extra hulp kunnen gebruiken. De vrijwilligers staan voor iedereen klaar. Ook voor degenen die behoefte hebben om een praatje met iemand te maken. Soms is het fijn om gewoon even je verhaal kwijt te kunnen. Ook dat kan bij de vrijwilligers. Heb jij daar behoefte aan of heb je praktische hulp nodig, neem dan contact op met het meldpunt via telefoonnummer 0543 200 026. We zijn dagelijks bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur. Of ga naar de website https://winterswijkseuitdaging.nl/meldpunt/ en vul het formulier in. Denk niet dat het gek is om om hulp te vragen. De vrijwilligers zijn er juist voor om mensen zoals jij te helpen. Dus neem contact met ons op, wij helpen je graag verder.

Uitdaging/Vrijwilligerspunt bedankt haar vrijwilligers!

Bij het begin van de coronacrises heeft de Winterswijkse Uitdaging een meldpunt voor hulpvragers en hulpaanbieders ingericht. Bijna 70 vrijwilligers hebben hierop gereageerd en hebben hulp aangeboden. Velen bieden ook nu nog steeds allerlei gebied hulp aan. Zo worden er door vrijwilligers een aantal honden een aantal keren per dag door vrijwilligers uitgelaten. Dit doet men o.a. bij de Pelkwijk waar een bewoner geïsoleerd zit en de hond hierdoor ook niet naar buiten kon. Vrijwilligers laten de hond twee keer per dag uit. Daarnaast is er via het meldpunt een kinderopvang geregeld voor een gezin waarbij de moeder gewoon aan het werk moet overdag. Daarnaast zijn er wekelijks tien vrijwilligers bezig om de boodschappen van niet digitale inwoners in het systeem te zetten. Deze boodschappen worden dan weer door vrijwilligers thuis bezorgd. De 250 deelnemers aan ANWB Automaatje zijn allemaal telefonisch benaderd. Hen is de vraag gesteld of zij in deze moeilijk tijd hulp nodig hebben. Uit de praktijk blijkt dat velen zich prima kunnen redden en dat vooral het Achterhoekse Noaberschap geen loze kreet is. Heeft iemand het lastig weet men toch bijna altijd iemand in de omgeving te vinden en helpt men elkaar verder.
Atletiekclub Archeus en Fietstourclub Wenters zijn een sponsoractie gestart waarbij er geld werd ingezameld voor een cadeautje voor al deze vrijwilligers. Afgelopen vrijdag en zaterdag werden deze cadeautjes, ook weer door vrijwilligers, bij hulpverleners van de Winterswijkse Uitdaging thuis bezorgd. Een ieder blijkt deze geste van deze sportclubs, waarvan de leden de afgelopen tijd wel hebben kunnen sporten, bijzonder te waarderen.

Boodschappendienst: hulp bij boodschappen doen

In deze tijden eenvoudig uw boodschappen bestellen kan met behulp van de boodschappendienst. U geeft telefonisch uw boodschappen door. De volgende dag worden deze dan bij u thuis bezorgd. De Boodschappendienst is er voor iedereen voor wie het in deze tijden lastig is om zelf boodschappen te doen. En ook voor degene die het moeilijk vind om online boodschappen te bestellen, is de boodschappendienst een uitkomst. De Winterswijkse Uitdaging, Plus Bruggers en een groep vrijwilligers werken samen om het voor iedereen makkelijker te maken.
Wilt u boodschappen bestellen, dan kan dit via telefoonnummer 0543 200 027. Boodschappen kunnen doorgegeven worden van maandag tot en met zaterdag van 10-12 uur en van 15-17 uur.

Uiteraard houden de vrijwilligers en de medewerkers van Plus Bruggers zich aan de richtlijnen van het RIVM wat betreft hygiëne, afstand houden etc.

Heeft u in deze periode moeite om zelf boodschappen te doen, maak dan gebruik van de boodschappendienst, de vrijwilligers staan voor u klaar.