PR week 21

0
133
Foto Daniël Hoitink

Deze week zijn er weer verschillende vacatures bij het Vrijwilligerspunt.

Ben je geïnteresseerd in één van deze functies of ben je benieuwd naar andere vacatures van het Vrijwilligerspunt? Neem dan contact met ons op via info@vpwinterswijk.nl   bel 0543 200 026 of kijk op de website www.vpwinterswijk.nl  Je bent ook van harte welkom tijdens ons spreekuur, dit is elke maandag t/m donderdag van 9.00 tot 12.00 uur aan de Torenstraat 9, Winterswijk.

Websitebeheerder Monumentenbelangen
Monumentenbelangen Winterswijk stimuleert het behoud en herstel van monumenten in Winterswijk. Monumentenlangen zoekt een vrijwilliger die de website kan onderhouden. De vrijwilliger gaat met het bestuur ook op zoek naar nieuwsberichten en publiceert deze. Het bestuur komt maandelijks bij elkaar voor een vergadering, de overige werktijden zijn flexibel. Monumentenbelangen ziet je reactie graag tegemoet als je zelfstandig een website kunt beheren en interesse hebt in het werk van de vereniging.

Vrijwilligers voor nafietsen fietsroutes duofiets
Onlangs is het Samenrijderspunt gestart, waar inwoners van Winterswijk een duofiets kunnen lenen. Er is volop vraag naar de duofietsen. Om de gebruikers van de fietsen nog beter van dienst te kunnen zijn, wil het Samenrijderspunt meer fietsroutes voor duofietsen in kaart brengen. Er worden vrijwilligers gezocht die nieuwe routes willen fietsen of bestaande routes willen controleren. Er kan namelijk niet op alle paden met een duofiets worden gereden. Bent u in een goede conditie en houdt u van fietsen, dan is het Samenrijderspunt erg blij met uw hulp.

Grafisch vormgever FC Trias
Voetbalvereniging FC Trias zoekt ter ondersteuning van de PR-commissie een vrijwilliger die helpt met de opmaak van publicaties, flyers en posters. Ben je creatief en heb je kennis van DTP (Desk Top Publishing), dan verwelkomt FC Trias je graag binnen het team.

Gastheer/gastvrouw Museum De Wereld van Wenters
Museum De Wereld van Wenters is gevestigd in de Meddosestraat en mag steeds meer bezoekers verwelkomen. Daarom zoekt het museum extra gastheren/gastvrouwen. Als gastheer/gastvrouw ontvang je de bezoekers en verkoop je toegangskaarten. Ook zorg je voor koffie en thee en indien nodig verzorg je ook rondleidingen in het museum. Als gastheer/gastvrouw ben je het visitekaartje van het museum, dus je bent gastvrij, vriendelijk en communicatief vaardig.

Wandelmaatjes en begeleider muzikale middag Pronsweide
Stichting Marga Klompé zoekt voor locatie De Pronsweide wandelmaatjes voor de wandelclub. Elke woensdagochtend gaan vrijwilligers samen met bewoners die in een rolstoel zitten in groepsverband wandelen. De bewoners kijken altijd erg uit naar dit wekelijkse uitstapje, dus het is ook vooral gezellig. De vrijwilliger moet dan ook sociaal zijn en daarnaast zelf goed ter been zijn.
Tevens zoekt De Pronsweide vrijwilligers voor de muziekmiddag. Op woensdagmiddag is er voor bewoners een Muzikale Hits van Toen-middag. Als vrijwilliger begeleidt je de bewoners tijdens deze gezellige, muzikale middag. De vrijwilliger is sociaal, zelf goed ter been en heeft affiniteit met muziek.

Verkeersregelaars
Omdat er bij het Vrijwilligerspunt veel vraag blijkt naar verkeersregelaars, zijn wegestart met het opzetten van een poule van verkeersregelaars. De vrijwilligers die zich hiervoor aanmelden, kunnen dan bij verschillende evenementen worden ingezet, zoals de Avondvierdaagse en de Fiets4Daagse. Je kunt zelf aangeven voor welke evenementen je ingezet wilt worden. Als verkeersregelaar moet je in het bezit te zijn van een verkeersregelaarscertificaat. Heb je dat niet, dan kun je een on-line instructie volgen ter verkrijging van het certificaat, dat een jaar geldig is.