PR week 22

0
263
Scholtenbrug Foto: WUH

Heb jij (praktische) hulp nodig? Geef het door

Kun jij wel wat hulp gebruiken? Bijvoorbeeld met het oppassen van de kinderen, het uitlaten van de hond of het doen van boodschappen? Neem dan contact op met het meldpunt van de Winterswijkse Uitdaging. De vrijwilligers staan voor je klaar om je te helpen. Ze kunnen bijvoorbeeld ook helpen met het halen en brengen van de kinderen naar school of de sportclub. Of wil je graag skypen maar weet je niet goed hoe dat moet? Voor alle praktische hulp staan vrijwilligers voor je klaar. Maar ook als je het allemaal maar moeilijk vind of even je verhaal kwijt wilt of een praatje wilt maken. Daar zijn de vrijwilligers ook voor.

Heb jij daar behoefte aan of heb je praktische hulp nodig, neem dan contact op met het meldpunt via telefoonnummer 0543 200 026. We zijn dagelijks bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur. Of ga naar de website https://winterswijkseuitdaging.nl/meldpunt/ en vul het formulier in. Denk niet dat het raar is om om hulp te vragen.

De vrijwilligers zijn er juist voor om mensen zoals jij te helpen. Dus neem contact met ons op, wij helpen je graag verder.

Venemansmolen zoekt vrijwilligers

De Venemansmolen is een uniek molencomplex waar meer te zien is dan alleen een molen. Je kunt de dieselmaalderij in werking zien aangedreven door een Rustondieselmotor uit 1935. In het bezoekerscentrum is een expositieruimte ingericht over de geschiedenis van de molen, de molenaarsfamilie, het molenaarsvak en het verval en de wederopbouw van het complex. In de koffiekamer kan men genieten van een kopje koffie, maar men kan er ook terecht voor de ambachtelijk gemalen producten als pannenkoekenmeel, kruidkoekmix en diverse cakemixen.

Venemansmolen Foto: Kees van Drie

Alle werkzaamheden in en om de molen worden gedaan door vrijwilligers. Dit enthousiaste vrijwilligersteam kan wel wat versterking gebruiken en is dan ook op zoek naar een collega die helpt met tuinieren en klussen. Ook het assisteren van de molenaar kan tot de werkzaamheden behoren. Vind je het leuk om in de tuin te werken en wil je de passie delen voor de instandhouding van dit prachtige rijksmonument? Wordt dan vrijwilliger bij de Venemansmolen. Voor meer informatie of om je aan te melden kun je contact opnemen met het Vrijwilligerspunt, bereikbaar via info@vpwinterswijk.nl of bel 0543 200 026 of kijk op de website www.vpwinterswijk.nl

AutoMaatje voorzichtig weer van start

Vanwege de corona-maatregelen kon men de laatste tijd geen gebruik maken van AutoMaatje om ergens naartoe te gaan. De bedoeling is dat langzaamaan AutoMaatje wel weer wordt opgestart, al hangt dit af van de adviezen van het RIVM en de ANWB. Maar de bedoeling is dat u vanaf 2 juni weer gebruik kunt maken van AutoMaatje. Het gaat dan wel alleen om hoogst noodzakelijke ritten, zoals naar de huisarts, het ziekenhuis enz. Om de veiligheid van zowel passagier als chauffeur te waarborgen, worden er in de auto’s schermen geplaatst. Ook zal men gebruik maken van mondkapjes.
Heeft u binnenkort een afspraak in bijvoorbeeld het ziekenhuis of bij de huisarts, maar heeft u nog geen vervoer? Maak dan gebruik van AutoMaatje. Geef uw rit uiterlijk twee dagen van tevoren door aan het Samenrijderspunt, via telefoonnummer 0543 200 036. We zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. U kunt ook mailen naar automaatje@vpwinterswijk.nl

Boodschappendienst: hulp bij boodschappen doen

Dankzij de Boodschappendienst kunt u op een simpele manier uw boodschappen bestellen. U geeft telefonisch uw boodschappen door. De volgende dag worden deze dan bij u thuis bezorgd door een vrijwilliger. De Boodschappendienst is er voor iedereen voor wie het in deze tijden lastig is om zelf boodschappen te doen. Ook is de Boodschappendienst een uitkomst voor mensen die het lastig vinden om online de boodschappen te bestellen. Dankzij de Boodschappendienst kan dit telefonisch. Er maken al veel mensen gebruik van de dienst. Door de samenwerking van de Winterswijkse Uitdaging, Plus Bruggers en een groep vrijwilligers is het voor velen eenvoudiger geworden om boodschappen thuis te krijgen.
Wilt u boodschappen bestellen, dan kan dit via telefoonnummer 0543 200 027. Boodschappen kunnen doorgegeven worden van maandag tot en met zaterdag van 10-12 uur en van 15-17 uur.

Uiteraard houden de vrijwilligers en de medewerkers van Plus Bruggers zich aan de richtlijnen van het RIVM wat betreft hygiëne, afstand houden etc.

Heeft u in deze periode moeite om zelf boodschappen te doen, maak dan gebruik van de boodschappendienst, de vrijwilligers staan voor u klaar.