PR week 23

0
169
Foto Daniël Hoitink

Deze week zijn er weer verschillende vacatures bij het Vrijwilligerspunt. Heb je interesse in één van deze functies of ben je benieuwd naar andere vacatures van het Vrijwilligerspunt? Neem dan contact met ons op via info@vpwinterswijk.nl  bel 0543 200 026 of kijk op de website www.vpwinterswijk.nl  Je bent ook van harte welkom tijdens ons spreekuur, dit is elke maandag t/m donderdag van 9.00 tot 12.00 uur aan de Torenstraat 9, Winterswijk.

Vrijwilliger gymmiddag
Verpleeghuis Pronsweide zoekt een vrijwilliger die kan assisteren bij de seniorengym op dinsdagmiddag. Om deze activiteit soepel te laten verlopen helpt de vrijwilliger met het klaarzetten van materiaal en haalt en brengt de vrijwilliger de bewoners naar de gym. De vrijwilliger is vooral vriendelijk, gemotiveerd en weet hoe met ouderen om te gaan.

Taalvrijwilliger Taalhuis
Is Nederlands je moedertaal en wil je graag anderen helpen met het verbeteren van hun Nederlands? Als je de Nederlandse taal goed beheerst, dan zoekt het Taalhuis jou. Als taalvrijwilliger help je iemand met het verbeteren van zijn of haar spreekvaardigheid en het lezen en/of schrijven van bijvoorbeeld een brief of e-mail. Je begeleidt een uur per week een vaste deelnemer. Als je taal leuk vind en wat tijd beschikbaar hebt, dan ben je van harte welkom bij het team van Taalvrijwilligers.

Kledingwinkel Leger des Heils
Bij de kledingwinkel van het Leger des Heils aan de Spoorstraat kunnen mensen met een kleine beurs terecht voor kleding. Mensen kunnen hier goede, gebruikte kleding tegen een schappelijke prijs kopen. De winkel wordt gerund door vrijwilligers en zij zoeken versterking. De werkzaamheden zijn op dinsdag- en vrijdagochtend van 8.30 uur tot 12.30 uur. Naast het helpen in de kledingwinkel zelf zal er af en toe ook een beroep op je worden gedaan tijdens kledingbeurzen.

Wandelmaatje
Een mevrouw zoekt een maatje die net als zij ook van de natuur en wandelen houdt. Mevrouw geniet altijd erg van de natuur, maar kan zelf geen afstanden meer wandelen en is dan afhankelijk van een rolstoel. Daardoor komt zij ook niet meer in de natuur. Mevrouw zoekt een vrijwilliger die haar rolstoel kan duwen en met haar gaat wandelen. Zo kan men samen genieten van de mooie omgeving. Dus trek je regelmatig de natuur in, neem mevrouw dan zo af en toe eens mee, je doet haar er een groot plezier mee.

Weekendmaatje
Voor een vrouw van middelbare leeftijd wordt een maatje gezocht die met haar in het weekend iets leuks wil doen. Mevrouw voelt zich vooral in de weekenden alleen en zou dan graag met iemand erop uit willen gaan om dat gevoel weg te nemen. Samen kunnen jullie dan ergens wat gaan drinken of een uitstapje maken. Dus heb je in het weekend wat tijd beschikbaar, neem dan vooral contact op, want mevrouw kijkt erg uit naar jouw komst.