PR week 23

0
180
Scholtenbrug Foto: WUH

Heb jij hulp nodig? Geef het door

Kun jij wel wat hulp gebruiken? Bijvoorbeeld met het uitlaten van de hond of het doen van boodschappen? Of moeten de kinderen naar school of de sportclub gehaald/gebracht worden? Neem dan contact op met het meldpunt van de Winterswijkse Uitdaging. De vrijwilligers helpen je graag. Zij bieden ook een luisterend oor. Dus als je behoefte hebt om eens een praatje met iemand te maken of je verhaal kwijt wilt, dan kun je ook terecht bij de vrijwilligers. Heb jij daar behoefte aan of heb je andere hulp nodig, neem dan contact op met het meldpunt via telefoonnummer

0543 200 026. We zijn dagelijks bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur. Of ga naar de website https://winterswijkseuitdaging.nl/meldpunt/ en vul het formulier in. Wees niet bang om om hulp te vragen. De vrijwilligers zijn er juist voor om mensen zoals jij te helpen. Dus neem contact met ons op, wij helpen  je graag verder.

Verenigingen gezocht voor hulp zaterdagmarkt 

Vanwege de corona-maatregelen is er enige tijd geen warenmarkt geweest. Inmiddels is er op woensdag weer een markt en sinds 23 mei is er ook weer op zaterdag een warenmarkt. Er dient echter wel rekening gehouden te worden met de huidige omstandigheden, bijvoorbeeld wat betreft 1,5 meter afstand houden. Om dit in goede banen te leiden worden vrijwilligers ingezet, die de mensen wijzen op het afstand houden en ervoor zorgen dat mensen niet met de fiets aan de hand in de winkelstraten lopen. Per zaterdag zijn er ongeveer 15 vrijwilligers nodig. Er wordt bij deze een oproep gedaan aan alle Winterswijkse verenigingen zich hiervoor aan te melden. Verenigingen die vrijwilligers leveren krijgen volgens het “Zwarte Cross principe” per ingezette vrijwilliger een financiële vergoeding. Deze vergoeding komt de vereniging ten goede.

Wil jij jouw vereniging aanmelden, neem dan contact op met het Vrijwilligerspunt. Dit kan via e-mail info@vpwinterswijk.nl of telefonisch via 0543 200 026.

Boodschappendienst: hulp bij boodschappen doen 

De Boodschappendienst is er voor iedereen, jong en oud, die in deze tijden moeite heeft met boodschappen doen. Telefonisch geeft u uw boodschappen door, waarna de boodschappen de volgende dag bij u thuis worden bezorgd. De Boodschappendienst is ook een uitkomst voor mensen die het lastig vinden om online boodschappen te bestellen.

Wilt u boodschappen bestellen, dan kan dit via telefoonnummer 0543 200 027. Boodschappen kunnen doorgegeven worden van maandag tot en met zaterdag van 10-12 uur en van 15-17 uur.

Uiteraard houden de vrijwilligers en de medewerker van Plus Bruggers zich aan de richtlijnen van het RIVM wat betreft hygiëne, afstand houden etc.

Heeft u in deze periode moeite om zelf boodschappen te doen, of is online boodschappen bestellen toch net iets te ingewikkeld, maak dan gebruik van de boodschappendienst, de vrijwilligers staan voor u klaar.

Hans Huls energie samen met Automaatje 

Vanaf dinsdag 2 juni a.s. start Automaatje voorzichtig weer op. De eerste week zullen inwoners die zelf minder mobiel zijn en die ook gewend waren van Automaatje gebruik te maken, met een elektrische buggie van Huls energie van A naar B gebracht worden. De eerste week zullen alleen noodzakelijke ritten, naar huisarts en of ziekenhuis uitgevoerd worden. Zoals het er nu naar uit ziet zal de service van automaatje verder uitgebreid worden. Ook andere, niet mobiele inwoners kunnen dan van deze service van Huls Energie en het Vrijwilligerspunt gebruik maken. Voorwaarde is wel dat de gebruikers zelf in kunnen stappen. De buggies zijn voorzien van “coronaschermen” tevens is er ontsmettingsmateriaal aanwezig.

Omdat men afhankelijk is van de inzet van vrijwilligers dient men een rit twee dagen voor aanvang van de rit aan te melden bij Automaatje. Mocht blijken dat er veel belangstelling is voor deze wijze van vervoer zullen er meerdere elektrische buggies ingezet worden. Voor meer informatie kan men contact opnemen met het Samenrijderspunt 0543 – 200036, het E-mailadres is : samenrijders@vpwinterswijk.nl