PR week 23

0
285

Het WUh zoveel meer dan Vrijwilligerspunt.

Het WUh, de zetel van o.a. de Winterswijkse Uitdaging, biedt meer dan alleen een plek waar 13 maatschappelijke organisaties onderdak hebben gevonden. Het is ook een ontmoetingsplek voor inwoners van Winterswijk. Tegen een geringe onkostenvergoeding kan elke club/stichting een goed geoutilleerde vergaderplek. Er zijn ruimtes van 2 tm 50 personen. Eén keer per maand wordt er door de buurttafel samen gegeten. De eerstvolgende keer is dat dinsdag 12 juni. Dan bereidt de sociaalste onderneming van Winterswijk, Harm Wassink, tegen een geringe vergoeding een heerlijk maaltijd. Aanmelden hiervoor kan men zich bij Riky Waamelink. Riky is te bereiken op telefoonnummer 0543 522209.

Op de maandagmiddag kan met in het WUh terecht voor de schildersclub. Samen wordt er dan vanaf 14.00 uur geschilderd, waarbij de nadruk op samen ligt. Men leert van elkaar en men geeft elkaar aanwijzingen en daar waar nodig helpt men elkaar.
Op de dinsdagmiddag is er de fotoclub. De fotoclub staat onder de bezielende leiding van de Irakese portretfotograaf Rehaab Alkhazraij. Rehaab heeft zich gespecialiseerd in portretfotografie. Rehaab maakte zijn eerste foto’s met zijn mobiele telefoon. Toen hij zeven jaar geleden uit Irak en uiteindelijk naar Nederland vluchtte, diende het fotograferen ter afleiding in het AZC. Zijn eerste fotocamera kocht hij pas toen hij vijf jaar geleden met zijn gezin in Winterswijk kwam wonen. Zijn focus verplaatste zich van natuurfotografie naar portretten. Wil men zelf een betere fotograaf worden, kom dinsdags vanaf 14.00 uur naar het Wuh, daar leert Rehaab hoe men een betere fotograaf kan worden. Zie ook https://www.voordekunst.nl/projecten/4944-rehaab-wil-groeien-in-nederland
Ook op de donderdagmiddag bruist het WUh.
Om 13.30 verzamelt zich de fietsclub voor een fietstocht van ongeveer 2 uur. Eén week ervoor heeft men iemand aangewezen die de route bepaalt, die route wordt dan de volgende donderdag gefietst. Hier staat de gezelligheid voorop. Samen op een leuke manier leert men onbekende routes kennen. Vooraf drinkt men een kopje koffie. Na afloop praat men in het WUh nog even gezellig bij.
Om 14.00 uur begint dan de handwerkclub. Ook hier is het gezellig samen zijn en het samen dingen doen het belangrijkste. Men leert van de specialiteiten van de ander. Dit geldt dan voor alle soorten handwerk. Het gaat van breien tot haken, maar ook het beschilderen van stenen behoort tot de mogelijkheden. Het beschilderen van stenen doet men donderdag de 7e juni voor de eerste keer. Het is de bedoeling dat men zijn eigen steen meeneemt. Het is niet moeilijk iedereen kan mee doen.
Eveneens om 14.00 uur begint de spelletjesclub. Onderling wordt bepaalt welk spelletje er die middag gespeeld wordt.
Voor al deze activiteiten hoeft men zich niet in te schrijven. Wel wordt er een kleine onkostenvergoeding van € 2 ,00 voor de koffie en of thee gevraagd.
Mochten er mensen zijn die ook graag iets leuks willen loop binnen bij het WUh aan de Torenstraat nr 9. Vraag naar Ria of Harrie, zij zorgen dat er plekje vrijgemaakt wordt en men kan beginnen. Beide zijn te bereiken onder telefoonnummer 0543 200026. Per mail is men bereikbaar via info@vpwinterswijk.nl