PR week 24

0
263
Scholtenbrug Foto: WUH

Heb jij hulp nodig? Geef het door

Kun jij wel wat hulp gebruiken? Bijvoorbeeld met het uitlaten van de hond of het doen van boodschappen? Of moeten de kinderen naar school of de sportclub gehaald/gebracht worden? Neem dan contact op met het meldpunt van de Winterswijkse Uitdaging. De vrijwilligers helpen je graag. Zij bieden ook een luisterend oor. Dus als je behoefte hebt om eens een praatje met iemand te maken of je verhaal kwijt wilt, dan kun je ook terecht bij de vrijwilligers. Heb jij daar behoefte aan of heb je andere hulp nodig, neem dan contact op met het meldpunt via telefoonnummer 0543 200 026. We zijn dagelijks bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur. Of ga naar de website https://winterswijkseuitdaging.nl/meldpunt/ en vul het formulier in. Wees niet bang om om hulp te vragen. De vrijwilligers zijn er juist voor om mensen zoals jij te helpen. Dus neem contact met ons op, wij helpen  je graag verder.

Duofietsen weer te leen 

Vanaf heden kunt u weer de duofietsen van de WUh lenen. Mensen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen kunnen dankzij een duofiets samen met iemand toch een mooie fietstocht maken. Afgelopen jaar is er veel gebruik gemaakt van de duofietsen. Om er zeker van te zijn dat er een fiets beschikbaar is op de dag dat u een tocht wilt maken, is het handig deze te reserveren. Dit kan via samenrijders@vpwinterswijk.nl of via telefoonnummer 0543 200 036, bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 15.00 uur. Omdat de WUh op dit moment nog gesloten is, zijn de fietsen nu gestald bij camping Het Wieskamp aan de Kobstederweg 13. Hier is van 9.00 uur tot 17.00 uur de uitgifte en ontvangst van de fietsen. Vanwege de huidige corona-maatregelen mogen er op dit moment geen vrijwilligers met u mee fietsen, dus u moet zelf een bijrijder meenemen. Hopelijk worden er ook dit jaar weer veel ritten met de duofietsen gemaakt en kunnen veel mensen op de fiets genieten van de mooie Winterswijkse omgeving.

Boodschappendienst: hulp bij boodschappen doen 

De Boodschappendienst is er voor iedereen, jong en oud, die in deze tijden moeite heeft met boodschappen doen. Telefonisch geeft u uw boodschappen door, waarna de boodschappen de volgende dag bij u thuis worden bezorgd. De Boodschappendienst is ook een uitkomst voor mensen die het lastig vinden om online boodschappen te bestellen.

Wilt u boodschappen bestellen, dan kan dit via telefoonnummer 0543 200 027. Boodschappen kunnen doorgegeven worden van maandag tot en met zaterdag van 10-12 uur en van 15-17 uur. Uiteraard houden de vrijwilligers en de medewerker van Plus Bruggers zich aan de richtlijnen van het RIVM wat betreft hygiëne, afstand houden etc.

Heeft u in deze periode moeite om zelf boodschappen te doen, of is online boodschappen bestellen toch net iets te ingewikkeld, maak dan gebruik van de boodschappendienst, de vrijwilligers staan voor u klaar.

AZC zoekt vrijwilliger kinderactiviteiten

Houd jij van kinderen? Ben je goed in coördineren en organiseren? En wordt je enthousiast van activiteiten ondernemen met kinderen? Wordt dan coördinator van de kinderactiviteiten op het AZC.

Een groep vrijwilligers organiseert allerlei activiteiten voor kinderen in de basisschool – en tienerleeftijd die in het asielzoekerscentrum wonen. Om de organisatie van deze activiteiten goed te laten verlopen zoekt men een coördinator. Misschien is het iets voor jou? Als coördinator ben je het aanspreekpunt tussen het AZC en de vrijwilligers, je organiseert samen met de groep vrijwilligers de activiteiten. Op dit moment is er bijvoorbeeld een middag voor de jongste kinderen (van 4 t/m 7 jaar) een meidenmiddag en twee middagen waarop alle kinderen welkom zijn. Je hoeft niet zelf bij alle activiteiten steeds aanwezig te zijn. Lijkt het je leuk om met de enthousiaste vrijwilligers en vooral de enthousiaste kinderen actief te zijn? Neem dan contact op via info@vpwinterswijk.nl of via telefoonnummer 0543 200 026 of kijk op de website www.vpwinterswijk.nl.