PR week 24

0
118
Foto Daniël Hoitink

Deze week zijn er weer verschillende vacatures bij het Vrijwilligerspunt. Heb je interesse in één van deze functies of ben je benieuwd naar andere vacatures van het Vrijwilligerspunt? Neem dan contact met ons op via info@vpwinterswijk.nl , bel 0543 200 026 of kijk op de website www.vpwinterswijk.nl  Je bent ook van harte welkom tijdens ons spreekuur, dit is elke maandag t/m donderdag van 9.00 tot 12.00 uur aan de Torenstraat 9, Winterswijk.

Pelkwijk zoekt begeleiders scootmobielclub
Van april tot en met september gaat er elke donderdagmiddag een groep bewoners van zorgcentrum De Pelkwijk met de scootmobiel op pad. Zij vertrekken om 14.00 uur voor een mooie rit in het buitengebied van Winterswijk. Rond 16.30 uur zijn zij dan weer terug. Men zoekt een vrijwilliger die, samen met een andere vrijwilliger, de bewoners tijdens deze ritjes wil begeleiden.

Pelkwijk zoekt vrijwilligers voor de spelletjesmiddag en bingo.
Op woensdagmiddag van 14.30 tot ongeveer 16.30 uur komt een groep bewoners samen om een potje scrabble, rummikub of ander gezelschapsspel te spelen. Het is altijd een erg gezellige middag. Ook wordt er regelmatig een bingo gehouden.

Taalvrijwilliger Taalhuis
Het Taalhuis begeleidt niet alleen nieuwkomers bij het verbeteren van de Nederlandse taal. Het Taalhuis organiseert namelijk ook elke maandagavond samen met het Graafschap College en Estinea cursussen voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Zij leren zo op een leuke manier lezen, schrijven, rekenen en omgaan met de computer.
Het Taalhuis zoekt vrijwilligers die de cursisten op deze avonden willen begeleiden.
Ook zijn er vrijwilligers welkom voor het begeleiden van nieuwkomers.

Wandelgroep Sociaal Team
Elke maandagmiddag om 13.30 uur wandelt een groep mensen vanaf Ankomm’n met elkaar om even de zinnen te verzetten en met elkaar in beweging te zijn. De groep is zeer divers en heeft veel steun aan elkaar. Er wordt een extra vrijwilliger gezocht die de wandelaars begeleidt en de route regelt samen met de andere vrijwilliger.

Klussers
De Erfgoed Klusbrigade bestaat uit een groep vrijwilligers die met elkaar cultuurhistorische objecten, zoals kippenhokken en waterputten, restaureert. Zo blijven de objecten behouden voor het Nationaal Landschap. De brigade zoekt versterking. Ben je handig, weet je van aanpakken en werk je graag samen aan een mooi project? Dan is de Erfgoed Klusbrigade echt iets voor jou.

Vrijwilliger Hospice De Lelie
Hospicegroep De Lelie biedt mensen persoonlijke zorg in de laatste levensfase. Dit kan zijn bij mensen aan huis of bij de hospice aan de Leliestraat. De Hospicegroep is op zoek naar vrijwilligers. Vrijwilligers in de hospice voeren allerlei voorkomende werkzaamheden uit, bijvoorbeeld het bieden van een luisterend oor, maar ook het koken van de avondmaaltijd en het strijken van de was.
Vrijwilligers die bij terminaal zieke mensen thuis waken, zijn er vooral om de mantelzorgers ’s nachts te ontlasten.

Samen op pad met de duofiets

Sinds begin dit jaar kunnen alle Winterswijkers een duofiets lenen bij het Samenrijderspunt. Samen met een bekende of met een vrijwilliger kan men dan op pad voor een fietstocht door het mooie Winterswijkse landschap. Er wordt volop van deze mogelijkheid gebruik gemaakt. Wekelijks zijn de fietsen meerdere dagen aan koppels uitgeleend.
De meerderheid van de mensen die een duofiets meenemen hebben zelf iemand die met hen mee gaat op de duofiets. Echter, het Samenrijderspunt wil graag duidelijk maken dat mensen die zelf niemand kennen die met hen mee kan fietsen, ook gebruik kunnen maken van een duofiets. Het Samenrijderspunt heeft namelijk meerdere vrijwilligers die dan met u mee gaan om een mooie tocht te maken. Zo kunt u toch genieten van een fietstocht met de duofiets.
Wilt u van deze mogelijkheid gebruik maken of een duofiets reserveren, aarzel dan niet en neem dan contact op met het Samenrijderspunt via telefoonnummer 0543 200 036 (maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 15.00 uur), via e-mail samenrijderspunt@vpwinterswijk.nl of kom langs aan de Torenstraat 9. Wij helpen u graag verder!