PR week 25

0
63

Deze week zijn er weer verschillende vacatures bij het Vrijwilligerspunt. Heb je interesse in één van deze functies of ben je benieuwd naar andere vacatures van het Vrijwilligerspunt? Neem dan contact met ons op via info@vpwinterswijk.nl, bel 0543 200 026 of kijk op de website www.vpwinterswijk.nl  Je bent ook langs komen tijdens ons spreekuur, dit is elke maandag t/m donderdag van 9.00 tot 12.00 uur aan de Torenstraat 9, Winterswijk.

Helpers Rommelmarkt FC Winterswijk
Op zaterdag 29 juni 2019 is er weer de jaarlijkse rommelmarkt van FC Winterswijk. De bestaande groep vrijwilligers zoekt nog mensen die de week ervoor willen helpen met de opbouw. Het gaat dan om werkzaamheden als het opbouwen van de kramen, het uitpakken van de spullen, het inrichten van de kramen etc. Ook vrijwilligers die op maandag willen helpen met het opruimen en schoonmaken van het terrein zijn van harte welkom.

Bestuurder elektrokar De Pelkwijk
Stichting Marga Klompé zoekt voor de locatie De Pelkwijk bestuurders van de elektrokar. Eenmaal in de twee weken op zaterdagochtend en eventuele invalmomenten wordt je inzet gevraagd. Als je het leuk vindt om de leefwereld van ouderen te vergroten, sociaal bent en over een rijbewijs beschikt, dan komt De Pelkwijk graag met je in contact.

Voorleesvrijwilliger
Genieten van een mooi verhaal dat voorgelezen wordt, is een fijne invulling van de dag voor ouderen die langdurige zorg nodig hebben. Het luisteren naar een verhaal zorgt voor een moment van ontspanning. De Voorleesbrigade Oost-Achterhoek bezoekt regelmatig met vrijwilligers zorgcentra om de bewoners een verhaal voor te lezen. De brigade is op zoek naar versterking. Wilt u ouderen een klein geluksmoment bezorgen door hen een mooi verhaal voor te lezen? Dan bent u van harte welkom bij de Voorleesbrigade.

Websitebeheerder Monumentenbelangen
Monumentenbelangen Winterswijk stimuleert het behoud en herstel van monumenten in Winterswijk. Monumentenlangen is op zoek naar een websitebeheerder. Je onderhoud de website en zoekt met het bestuur nieuwsberichten en publiceert deze. Het bestuur komt maandelijks bij elkaar voor een vergadering, de overige werktijden zijn flexibel. Monumentenbelangen hoort graag van je als je zelfstandig een website kunt beheren en interesse hebt in het werk van de vereniging.

Vrijwilliger Vier het Leven
Houdt je van theater en wil je graag iets voor een ander betekenen? Dan zoekt Vier het Leven Achterhoek-Oost jou. Als vrijwilliger begeleidt je een kleine groep ouderen tijdens een uitstapje, bijvoorbeeld naar theater, bioscoop of museum. Tijdens het uitje biedt je ondersteuning en haal je de ouderen op en brengt hen weer thuis. Samen genieten jullie van een gezellige avond uit. Als vrijwilliger heb je affiniteit met ouderen en heb je de beschikking over een auto waar meerdere personen en een rollator in kunnen. Je inzet wordt vooral ’s avonds of in het weekend gevraagd.

AutoMaatje wegens succes op zoek naar extra vrijwilligers

Sinds begin dit jaar kunnen Winterswijkers die zelf geen vervoer hebben, gebruik maken van ANWB AutoMaatje. Als men bijvoorbeeld naar de kapper, de dokter of de supermarkt moet of bij iemand op bezoek wil, dan kan men de hulp van AutoMaatje inroepen. Nadat men het ritje bij het Samenrijderspunt heeft aangemeld, wordt er een vrijwillige chauffeur gezocht. De vrijwilliger komt op het afgesproken tijdstip langs en brengt de persoon dan naar zijn of haar bestemming. De vrijwilliger gebruikt hiervoor zijn eigen auto. Naderhand brengt de vrijwilliger de persoon ook weer terug naar huis. Voordelen ten opzichte van andere vervoersdiensten zijn de relatief lage kosten en mensen hoeven niet lang te wachten. Als men om bijvoorbeeld 15.00 uur afspreekt, dan zal de chauffeur er dan ook zijn. Er zijn geen medepassagiers die ook nog ergens naartoe gebracht moeten worden. Ook het persoonlijke contact met de vrijwillige chauffeur wordt als zeer prettig ervaren. Vaak ontstaan er leuke gesprekken tijdens de ritjes.

Extra chauffeurs nodig
Inmiddels hebben al veel mensen het gemak van AutoMaatje ervaren. Er zijn bijna 100 deelnemers die regelmatig gebruik maken van AutoMaatje en er zijn al meer dan 500 ritten geweest. Mede door dit succes is het Samenrijderspunt op zoek naar extra vrijwillige chauffeurs. Als vrijwillige chauffeur breng je de mensen naar hun bestemming. Ben je in het bezit van een eigen auto, ben je sociaal en wil je zo af en toe iemand ergens naartoe brengen? Dan komt AutoMaatje graag met jou in contact. Het Samenrijderspunt is bereikbaar via telefoon 0543 200 036 of via e-mail automaatje@vpwinterswijk.nl  U kunt ook langskomen tijdens het spreekuur, dit is elke maandag t/m donderdag van 9.00 tot 12.00 uur aan de Torenstraat 9, Winterswijk.

Wilt u geen vrijwilliger worden, maar zelf gebruik maken van AutoMaatje? Wilt u binnenkort ergens naartoe, maar heeft u nog geen vervoer? Dan kunt u natuurlijk gebruik maken van ANWB AutoMaatje. Een vrijwilliger brengt u dan naar uw bestemming. Om uw rit aan te melden of voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Samenrijderspunt via 0543 200 036.

Nationale Ouderendag komen wensen uit

Op vrijdag 4 oktober 2019 is het weer Nationale Ouderendag, een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds. Op deze dag worden wensen van oudere mensen vervuld. Het gaat om wensen die de ouderen moeilijk zelf kunnen vervullen. Bijvoorbeeld omdat ze minder mobiel zijn of weinig contacten hebben. Op Nationale Ouderendag wordt geprobeerd zoveel mogelijk van deze wensen uit te laten komen.
Samen met een groep vrijwilligers gaat de Winterswijkse Uitdaging aan de slag om de Nationale Ouderendag ook dit jaar weer tot een succes te maken in Winterswijk. De vorige twee edities hebben zij mooie wensen van ouderen in vervulling kunnen laten gaan. Dit jaar zal er echter selectiever met de aanvragen worden omgegaan, zodat de juiste doelgroep wordt bereikt. Dat zijn ouderen die echt zelf nergens meer komen, om wat voor reden dan ook.
Heeft u zelf een wens of kent u een oudere die een wens heeft? Meld deze dan aan via ouderendag@vpwinerswijk.nl  Telefoonnummer 0543 200026. Een wens hoeft helemaal niet zo groot te zijn. Denk bijvoorbeeld aan een bezoekje aan een kennis van vroeger, een ritje met een oldtimer door het buitengebied, een keer lunchen in een restaurant of een bezoekje aan de bioscoop of een museum.
Samen met de vrijwilligers is de Winterswijkse Uitdaging benieuwd naar welke wensen er worden ingediend en gaan zij er alles aan doen om de wensen van oudere Winterswijkers te laten uitkomen.

Wethouder Aalderink opent feest Vluchtelingendag

Op donderdag 20 juni verricht wethouder Wim Aalderink om 15.00 uur de opening van het feest rondom Wereldvluchtelingendag. Hij zal dit doen bij de Wuh aan de Torenstraat 9, in en om het gebouw vinden allerlei feestelijke activiteiten plaats. Zo kan men meespelen met een wereldspel, zijn er heerlijke gerechten uit diverse landen te proeven en is er een modeshow. Voor de kinderen is er een speelhoek en buiten kunnen jong en oud mee doen aan spelletjes. Daarnaast worden in de Doopsgezinde kerk doorlopend optredens gegeven door leerlingen van de Internationale Schakelklas. De leerlingen hebben ook een tent ‘of hope and dreams’ beschilderd met persoonlijke boodschappen, die valt te bewonderen op de hoek van de Torenstraat. Kortom, er is van alles te zien en beleven tijdens deze gezellige (gratis) middag. Iedereen is dan ook vanaf 15.00 uur van harte welkom om mee te doen en op allerlei manieren kennis te komen maken met verschillende culturen.